dissabte, 26 d’abril del 2008

ORGANITZEN UN RALLY I SE'LS OBLIDA TALLAR LA CARRETERA

No sabem de qui és la culpa, si dels organitzadors del rally, de la Guàrdia Civil de Trànsit, o de l'Ajuntament de Simat. La veritat és que hui pel matí, entre les 10 i migdia, s'ha celebrat un rally per la carretera de Barx i els cotxes baixaven de forma manifestament temerària, amb el vial obert al trànsit, de manera que han compartit calçada els fitipaldis, els usuaris habituals de la carretera i centenars de ciclistes que a eixa hora els caps de setmana circulen entre Simat i Barx. Es tractava a les clares d'una cursa, perquè fins i tot hi havia un punt de control instal.lat al Pont de Pedra, tal com ha pogut comprovar Arc Iris.
Ha estat una imprudència i una temeritat i a hores d'ara no sabem qui és el responsable, però havera pogut acabar tot en una desgràcia, si és que no ha acabat així.
Arc Iris ha rebut queixes d'usuaris habituals de la carretera que hui s'han trobat amb cotxes de rally que baixaven a tota velocitat fent relliscar les rodes a les revoltes. Arc Iris s'ha posat en contacte amb la Guàrdia Civil de Trànsit a través del telèfon d'emergència 062, i no en tenien constància de que estiguera celebrant-se un rally, i a més s'han dut les mans al cap.
Els organitzadors diuen que van avisar l'Ajuntament de Simat, però l'Ajuntament de Simat diu que no té comptències per tallar el trànsit a una carretera interurbana que no és de la seua titularitat. Només pot fer-ho a l'interior del casc urbà.
Tot i això, els participants al rally tampoc han amainat la seua velocitat en adonar-se'n de que la carretera estava oberta al trànsit, i s'han vist involucrats en més d'un escamot amb ciclistes i altres usuaris habituals de la carretera. Al tio Paco el Tivaio de poc que no se l'han tragat quan feia una maniobra per descarregar uns sacs de guano al bancal que té al passar la primera revolta, i els ciclistes han creuat insults amb els fitipaldis. Un escàndol, una imprudència i una temeritat que havera pogut acabar en desgràcia i de la que algú haurà de respondre.
La mitja dotzena de militants del BNV que celebraven un acte a les portes del monestir han estat també testimonis de la cursa.
Arc Iris anuncia que demanarà explicacions al ple que es celebra dilluns amb una moció d'urgència que tractarem de registrar encara hui dissabte, si és possible. Arc Iris demanarà responsabilitats, i proposarà que l'Ajuntament s'encarregue de forma oficial com a institució d'aclarir què és el que ha passat, i qui són els culpables.
Arc Iris pensa que qui té l'obligació d'assegurar-se de que la carretera està lliure són els propis organitzadors del rally, i si no està lliure, s'havia d'haver suspés la prova. S'ha posat en perill la vida de persones de forma gratuïta per una imprudència de la que exigim responsabilitats, sobre tot per a que no torne a passar.