divendres, 18 d’abril del 2008

REBUIG MAJORITARI A LES MISSES AL MONESTIR


El viutanta-cinc per cent dels lectors del bloc d'Arc Iris s'ha expressat en contra de que l'Església catòlica reinstaure l'ús religiós al monestir de la Valldigna, segons l'enquesta que hem penjat, i que ha estat activa durant sis dies. Dels set lectors que han participat, sis són contraris a l'ús religiós del monestir, i només un està d'acord amb els propòsits de l'Església, amb la complicitat del nostre Consell del PP. Ara cadascú que li done a l'enquesta la representativitat que vullga.

La qüestió és que el projecte de llei que el Consell de Camps ha remés a les Corts per a la seua tramitació no només contempla la reinstauració de l'ús religiós del monestir, sinó que a més proposa la signatura d'un conveni amb l'Arquebisbat per a que aquesta institució religiosa tinga llibertat per a proposar els usos que li vinga en gana a l'antic monestir.

Arc Iris ha defés fins i tot abans de conéixer el projecte de llei, que l'antic monestir és un recinte civil recuperat amb diners de la societat civil, i gràcies a les reivindicacions de la societat civil. Per tant, els usos que se li atorgen deuen ser civils.

L'Església, a més de recolzar l'alçament militar del 36 i de donar suport durant quaranta anys el règim feixista, es va desentendre de l'antic monestir mentre este agonitzava en mans privades. Ara que el recinte està recuperat i rehabilitat, ens ve l'Església amb que vol fer-ne ús. ¿On hi era l'Església quan els antics propietaris dinamitaven el monument, com a talibans?

L'Església catòlica i els seus seguidors mereixeran tots els respectes d'Arc Iris mentre els seus rites es facen als seus locals, que en té i prou, és a dir, l'església de Sant Miquel, la capelleta de la Mare de Déu, i fins i tot l'ermita de Santa Anna (antiga mesquita de la Xara). Ara bé, si persisteix en ocupar recintes civils per als seus rites, es trobarà amb l'oposició i la denuncia de bona part de la població de Simat.