dijous, 24 d’abril del 2008

LA SOLUCIÓ ESTÀ EN LA REHABILITACIÓ D'HABITATGES


A Simat hi ha 600 habitatges desocupats al casc antic.


Arc Iris ha insistit en moltes ocasions. Segons els informes als que ha tingut accés la nostra agrupació, a Simat hi ha vora sis-cents habitatges que estan desocupats, la major par al casc antic.
Ara ens trobem a la premsa de tota Espanya que el cap de la CEOE adverteix de que enguany mig milió de persones es quedaran sense feina per la frenada del sector de la construcció, i demana al Govern que prenga mesures. Gerardo Díaz Ferran, és el nom d'este senyor que clama al Govern per tal de tapar la falta de previsió dels empresaris. Mentre edificaven sis-cents mil habitatges a l'any i els venien bé, el Govern sobrava. Ara tot són llàgrimes.
Arc Iris fa anys que ve apuntant les solucions que proposen ara de totes bandes, espantats com estan per l'aturada de la rajola. La solució estè en la rehabilitació d'habitatges.
A Simat, com hem dit, hi ha sis-cents habitatges desocupats a un casc antic que si el Govern local tinguera a bé posar en valor seria una zona excel.lent per a viure. A més, aconseguiria salvar al sector de la construcció local.
I mentre centenars de cases a la part antiga de Simat es degraden, alguns pensaven en construir altres sis-centes cases al voltant d'un camp de golf al Mig l'Horta. De moment, ens hem lliurat de l'agressió al territori per a que quatre persones sense escrúpols ompliren les seues butxaques.Tot i això, la voluntat de tirar endavant eixe megaprojecte encara batega. Els simaters hem d'exigir al nostre Govern local que recupere els habitatges que hui estan desocupats al casc antic, que els pose al mercat, i si després d'això en calen més, ja pensarem en ampliar les zones edificables en funció de la demanda.
Perquè els simaters han de saber una cosa: l'edificació de sis-cents habitatges al voltant d'un camp de golf no fa més que devaluar els actuals habitatges desocupats, que pedrien tot el seu valor i difícilment se'ls podria traure rèdit bé llogant-lo o bé venent-los. A més, comportaria la degradació definitiva del casc antic, que passaria a convertir-se sense remei en una zona marginal. Pensem bé en això.
Es pot auguemtar la població de Simat sense necessitat de consumir més sòl. Amb les cases que hi ha en l'actualitat la població empadronada a Simat podria superar les sis-mil persones. És a dir, tots aquells que pensen que una nova macrourbanització, i per tant, un augment de la població comportarà major activitat econòmica, que pensen que la població es pot augmentar de la mateixa manera sense necessitat de consumir més sòl. Els valldignencs podem estar orgullosos d'haver respectat al llarg dels segles el nostre entorn natural, i no és admissible que el que hem respectat al llarg de dos-mil anys, ho destruim en només un parell d'anys. L'augment de l'activitat econòmica no és, doncs, cap argument. Es pot donar vida a Simat sense necessitat d'ocupar més sòl, i Arc Iris ho ha demostrat amb arguments.
Ara cal que ho entenguen els nostres governants, que estan a punt de cumplir un any al capdavant de l'Ajuntament sense que s'haja albirat cap acció ingeniosa, més enllà de crear un servei públic de neteja, que tot hi ha que dir-ho, falta feia.