diumenge, 25 de maig del 2008

DESPLOMEN SIMAT MENTRE EL POBLE CELEBRAVA LES COMUNIONS


Mentre Simat estava entretingut celebrant les comunions el passat cap de setmana, els delinqüents el van desplomar. Fins quatre robatoris en altres tants pous privats es van produir. Els lladres saben perfectament el que busquen, el coure de les instal·lacions, que després revenen en el mercat negre. En este cas, i en només un dia, diumenge passat, van robar material valorat en uns 12.000 euros, que ara els agricultors usuaris dels pous hauran de reembossar de les seus butxaques. És tan gran la freqüència d'este tipus de robatoris en els últims mesos, que les companyies asseguradores comencen a mostrar-se reticents a l'hora de firmar les pòlisses, perquè no els ix rendible. Enrique Gonzáles, representant del sindicat del camp AVA a Simat, va declarar al diari Las Provincias que "a un agricultor de Simat li han robat tres vegades en poc més d'un any i l'assegurança ja no el vol protegir més.
Amb aquests fets, Simat acumula ja una onada de robatoris a les darreres setmanes si més no alarmant. Ara fa poc més d'un mes es va produir una sèrie de robatoris a casetes de camp de la Fontarda i del Colmenar, encara que els pressumptes autors d'eixos fets van ser detinguts. Després es va produir un robatori al bar Sagasta, al ple centre del poble. Ara li ha tocat al camp, ja castigat de per sí.
ARC IRIS recorda que al començament de l'actual mandat municipal va proposar la constitució de la Junta Local de Seguretat, un órgan en el que participen, a més de l'alcalde i el regidor responsable de seguretat, representants de la Subdelegació del Govern i de la Guàrdia Civil. En eixe órgan s'estableixen estretègies i s'acorden mesures per combratre la delinqüència. La proposta d'ARC IRIS, però, no va tirar endavant perquè Simat no tenia constituit cos de Policia Local, com es preceptiu. Ara, davant aquests fets, ARC IRIS tornarà a demanar a través del seu regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, la constitució urgent de la Junta Local de Seguretat.