divendres, 30 de maig del 2008

ENTREN A FURTAR AL MERCAT DE SIMAT I ACONSEGUEIXEN FUGIR DESPRÉS D'UNA PERSECUCIÓ POLICIAL

Dos persones van forçar este dijous un dels accessos al mercat municipal de Simat, es van apoderar de diversos objectes, i van aconseguir fugir tot i ser sorpresos per agents de la Policia Municipal, que els van perseguir sense èxit. Els fets van ocórrer entre la nit de dijous 29 de maig i la matinada de divendres, i sembla que l'objectiu dels lladres era, sobretot, productes d'alimentació. En ser sorpresos per la policia es va iniciar una persecució, i encara que van aconseguir fugir, la policia no descarta identificar als autors del robatori a partir de les característiques que van poder observar.
És la segona vegada en dos setmanes que un establiment públic ubicat al casc urbà de Simat és objecte d'un robatori. Primer va ser el bar de Sagasta, a la Font Gran, i ara el mercat. A més, fa un mes es van produir robatoris en diverses cases de la Fontarda i del Colmenar, i fa dos diumenges, dia de les comunions, van desvalisar quatre pous de reg a Simat i es van endur coure per valor de 12.000 euros.
FURTEN LES COLS DEL BANCAL DE SALVADOR AGULLÓ
Uns desconeguts han furtat esta setmana tota la collita de cols dels bancals propietat de Salvador Agulló a la partida del Pla, a mig camí entre la Serreria i el motor del Pla. La tanca metàlica que roda els bancals no va impedir que els lladres hi accediren i carregaren, suposadament, en un vehicle tota la collita de cols.
No obstant això, els lladres no degueren quedar satisfets amb el carregament de cols, perquè després van fer palés el seu descontentament destrossant tota la plantació de tomaques i altres hortalisses que encara estaven a mig créixer.
Veïns de Simat consultats per ARC IRIS han dit que l'onada de robatoris no té precedents, que la situació ha arribat al punt de fer-se inaguantable, i demanen solucions urgents. "Ja no es pot plantar res a l'horta. Quan està la collita a punt, vola", ha declarat un veí. Els socis dels pous de reg, per la seua banda, no estan segurs de que pague la pena reposar el coure furtat si no hi ha garanties de que s'evitaran més robatoris, i els comerços del poble veuen amb preocupació com han començat a ser víctimes dels lladres, una cosa desconeguda fins ara a Simat.
El regidor d'EU-Arc Iris demanarà al pròxim plenari mesures urgents per atallar l'onada de robatoris, i exigirà una reunió entre la corporació local i el subdelegat del Govern per plantejar la situació.