dissabte, 31 de maig del 2008

ELS VEÏNS DEL CARRER DE L'OM EXIGEIXEN LA RENOVACIÓ DE LES VORERES


Aspecte que presenta la vorera al tram central del carrer, en una imatge cedida per un veí.
Veïns del carrer de l'Om de Simat s'han posat en contacte amb ARC IRIS per denunciar l'estat de les voreres, que qualifiquen de vergonyós i deplorable, a més de perillós per la gran quantitat de clots. Les voreres del carrer de l'Om tindran, segons els veïns més grans, al voltant de setanta anys, i mai s'han renovat. Al contrari, les successives obres que s'hi han executat per renovar clavegarams i xarxa d'aigua han deixat la seua petjada en forma de pegats, clots i desnivells que conformen una imatge de barri degradat al centre mateix del poble.
El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, demanarà al pròxim ple no sols una renovació de les voreres, sinó una reforma integral del carrer de manera que es guanye mig metre d'amplària per vorera a cada galta de carrer, que s'hi planten arbres d'ombra cada deu metres, que s'hi instal.len bancs, que es marquen aparcaments en fila a ambdues galtes, i que s'hi elimine la fila central de faroles per deixar el carrer amb un únic sentit de circulació per al tànsit. Amb aquesta proposta el carrer guanyaria vora un centenar de places d'aparcament, es guanyaria espai per als vianants, s'estimularia la convivència al carrer, i es revitalitzaria el que hui és el carrer més ample de Simat. A més, la proposta d'EU-Arc Iris inclourà la plantació d'un om a l'extrem superior del carrer, als peus del Toro, en homenatge a l'espècie vegetal que tota la vida ha donat nom al carrer.
EU-Arc Iris exigirá també que este tipus d'actuacions s'estenga de forma paulatina a la resta dels carrers que conformen el casc antic de Simat per aconseguir una renovació urbana integral que faça de la part vella del poble un lloc atractiu per a viure.
Arc Iris ha denunciat en diverses ocasions l'abandament crònic i constant del casc antic de Simat, on no s'ha fet cap inversió al menys en les darreres cinc dècades. L'actual govern municipal ha iniciat una sèrie de tímides millores que han consistit en la replantació de jardins que estaven abandonats a la travessia del carrer de l'Església, o la col.locació de baranes metàliques a un terraplé que hi ha a la travessia dels carrers de l'Om i del Calvari.
Tot i això, EU-Arc Iris sospita que la mala situació financera de l'Ajuntament de Simat portarà al govern municipal del PP a rebutjar la proposta, o si més no, a modificar-la per a que supose un menor compromís pressupostari.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Lo dels carrers de Simat és una poca vergonya, però segons quins carrers, clar, perquè hi ha barris i barris. Que algú faça una volteta per la placeta de l'Església.