dilluns, 19 de maig del 2008

L'ESCOLETA, EIXEMPLE D'INCOMPETÈNCIA SUPINA

Obert el periode de preinscripció de xiquetes i xiquets a l'Escoleta de Simat per al curs que ve, més de vint parelles de progenitors s'han trobat amb que no podran inscriure els seus fills perquè l'escola per a xiquets i xiquetes de zero a tres anys va náixer menuda.
Al seu segon any de funcionament, l'Escoleta deixarà fora més de vint xiquets i xiquetes perquè a Simat han nascut al darrer any més de seixanta xiquets i xiquetes, i l'Escoleta només té 40 places, el que suposa una sorprenent manca de previsió per part de qui va posar en marxa el projecte: el govern PSPV-Bloc de l'anterior mandat. Tot i això, el PP no sembla massa interessat en tirar endavant un projecte d'ampliació.
Cal ser irresponsable per a posar en marxa una Escoleta sense tenir en compte la taxa de natalicis a Simat i la previsió d'augment de població. Esta dotació la va crear l'anterior alcalde, el socialista Palomares, encara que no per voluntat pròpia, sinó que va ser una exigència del Bloc a canvi de donar el seu suport als pressupostos de 2006. Tot i això, el Bloc també es va engolir el que va voler Palomares, perquè tal com s'ha demostrat només dos anys després, l'Escoleta va náixer menuda.
El que aleshores era el regidor d'Arc Iris a l'Ajuntament de Simat, Joan Serra, ja va advertir al PSOE i al Bloc que l'Escoleta anava a quedarse curta, i va denunciar que no estaven tenint-se en compte ni l'evolució de la taxa de natalitat ni la previsió d'augment de natalicis a causa dels nouvinguts. Ni cas, Palomares va fer una Escoleta d'anar per casa i el Bloc va donar la cabotada. Ara les advertències de Serra es tornen realitat i més de vint xiquets i xiquetes es quedaran sense plaça, amb el trastorn que això suposa per a pares i mares, que es veuen obligats a inscriure els seus fills a un altre poble amb els desplaçaments corresponents, o a rascar-se la butxaca per a pagar una escoleta privada.
Tota una mostra supina d'incompetència per part d'aquells que van posar en marxa el projecte de l'Escoleta.