dilluns, 26 de maig del 2008

LES CORTS PRENEN CONEIXEMENT D'UNA MOCIÓ D'EU-ARC IRIS

Amb data 16 de maig va entrar al registre de les Corts la moció que va presentar al ple de Simat el portaveu d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, relativa a la celebració del 25 d'abril, per la que, entre altres coses, l'Ajuntament de Simat demana al Govern valencià que inste a la derogació del Decret de Nova Planta.
La moció va ser aprovada al ple municipal celebrat el dia 1 d'abril, i d'acord amb el seu contingut, l'Ajuntament ha remés còpia a la residenta de les Corts, al president de la Generalitat, als consellers de Presidència i de Justícia, als portaveus dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes, Congrés dels Diputats i Senat, als presidents del Congrés i del Senat, al president del Govern d'Espanya, i als ministres d'Administracions Públiques i de Presidència.
La moció aprovada a l'Ajuntament critica la recent reforma de l'Estatut, que`qualifica de restrictiu i vergonyós, demana la reforma definitiva del Senat, i es restructure administrativament el País Valencià d'acord amb l'article 46 de l'Estatut.
A més, l'acord municipal inclou la dedicació de dos carrers al grup musical Al Tall, i als Maulets.
La Mesa de les Corts prendrà coneixement d'este acord de l'Ajuntament de Simat a la reunió de la Mesa que es celebrarà demà dimarts 27 de maig.