divendres, 29 d’agost del 2008

LA CONSELLERA DE CULTURA HA VISITAT HUI L'ANTIC MONESTIR

EL NOU GOVERN LOCAL OCULTA LA INFORMACIÓ DE LA VISITA AL NOSTRE REGIDOR
La consellera de Cultura, Trinidad Miró, ha visitat hui l'antic monestir de la Valldigna per a provar el sistema de PDA per les visites guiades, i ha estat rebuda pels alcaldes de Simat i Tavernes, Eladi Mainar i Manuel Vidal, respectivament, el cap de l'oposició de Simat, Sebastián Mahíques, i tots els regidors integrants del Trio Carrefour, és a dir, David, Fani, Agustina, Juli i Serra. Al nostre regidor, Víctor Mansanet, ni se'l va avisar de la visita, ni se l'ha convidat, el que suposa una nova discriminació del nou govern local, una nova ocultació d'informació institucional, i una mostra del tarannà de les persones que estan governant el nostre municipi. Tot i haver estat discriminats, Arc Iris dóna tota la informació de la visita a aquesta web per tal que els veïns de Simat n'estiguen el més informats possible.
La consellera ha presentat els avanços tecnològics incorporats a l'antic monestir, un nou sistema de visites anomenat I4 que explicarà als assistents la història i evolució del recinte. Per a això s'emprarà una PDA equipada amb una antena GPS.Els nous guies de l'antic Monestir de la Valldigna estaran, en certa manera, en l'espai exterior. Cada un dels visitants portarà una PDA que explicarà detalls sobre el monument a mesura que es desplace per les seues dependències. Així ho ha anunciat la consellera de Cultura, Trini Miró, qui ha destacat que es tracta d'un sistema pioner que de segur serà copiat per altres monuments d'Espanya i del món. Arrere queden els audiòfons que servixen de guia en molts monuments i museus espanyols en què és el visitant el que busca la informació a través d'una sèrie d'informacions numèriques. Amb este nou sistema, la pròpia màquina sap, a través de les antenes GPS, on està ubicat exactament el turista. D'esta manera, el visitant podrà adquirir a través de lloguer d'una PDA tota la informació sobre l'evolució d'este conjunt, des de la seua fundació en el segle XIII fins a la desamortització de Mendizábal, quan van ser expulsats els monjos cistercencs.El I4 consisteix en un sistema de visites guiades interactiu a través de PDA que detecta on es troba el visitant en cada moment. Segons Miró, el dispositiu explica al turista què és exactament el que està veient mentres recorre el monestir amb absoluta llibertat. Una altra de les possibilitats és que el visitant decidisca quin itinerari desitja seguir i el sistema li indica el camí fins a algun dels punts del conjunt arquitectònic.Tot això es fa per mitjà d'un sistema de posicionament global per al que ha sigut necessari instal·lar antenes de GPS que han estat provades elsd darrers dies pels tècnics.Esta serà una de les primeres ocasions en què s'empre un sistema tan innovador en un recinte relativament xicotet. A Barcelona s'ha instal·lat un sistema de guia semblant per a visitar la ciutat. Es tracta d'una empresa privada que ha adquirit 20 vehicles amb llicència de ciclomotor que disposen d'altaveus i orienten als conductors en sis idiomes per la ciutat.Els vehicles, amb dos places, realitzen tres rutes predeterminades (zona muntanya, zona mar o recorregut d'una hora) o una mescla de totes que pot configurar el conductor. Un GPS és el que actua de guia i dirigix al turista.
En el cas de la Valldigna no serà necessari recórrer a l'automòbil perquè el recinte ha sigut preparat per a disfrutar de la bellesa del paisatge i dels edificis. Així, el turista que en el passeig es trobe amb una gran pedra amb un forat en el centre i no sàpiga el que és, tindrà la informació en la PDA que es tracta dels urinaris que empraven antigament els frares i que estaven situats junt amb un pou per a deixar córrer els rebutjos. L'antic Monestir de la Valldigna ha desenvolupat en els últims anys diversos projectes per a facilitar la visita als turistes. El més emblemàtic va ser la reconstrucció de l'almàssera per a convertir-la en el centre d'acollida. També és empleada com a centre de reunions de congressos i com a sala d'exposicions.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

mentiu, el vostre regidor va ser informat de la visita i no va anar perque no li va donar la gana.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

En absolut. El nostre regidor no va ser informat, ni per part de l'Ajuntament, ni per part de la Generalitat, ni per part dels partits del govern local,ni per part del PP. És més, el dia abans Víctor Mansanet va estar amb dos integrants de l'equip de govern, i no li van dir res. A més, si tu tens informació rigorosa i de primera mà, vol dir que formes part de l'equip de govern, i aleshores no s'entén el teu comentari anònim.

Anònim ha dit...

bon dia, el que no entenc ARC IRIS, es que digueu tant dels missatges anonims, quan vosaltres firmeu baix el nom de l'agrupacio, i no sabem qui es realment el que escriu el missatge. tambe es pot considerar un missatge anonim, no?
un simater que visita molt el blog.