dilluns, 29 de desembre del 2008

MISSATGE DE CAP D'ANY DEL PRESIDENT D'ARC IRIS


Veïns i veïnes de Simat:
Comença un nou any, i no podem sinó ser pessimistes pel que fa a les perspectives per al nostre poble.
Amb un tripartit local format per l’esquerra de PSOE-ERC més el BLOC, hem assistit a un retrocés en claredat, transparència, participació ciutadana, eficàcia i formes d’actuar.
Ja va començar mal la cosa quan es van deixar passar 14 mesos per a fer la moció de censura, únicament per interessos personals, per tàctiques dels partits signants o per desconfiances mútues entre els protagonistes. En eixa època, semblava que allò prioritari no era tindre un govern d’esquerres, sinó veure qui ostentava la vara de comandament. Eixe mal inici va ser fatal per a donar normalitat a un relleu que és completament legal.
Pel que fa a la participació ciutadana, no sols no hi ha cap interès a recuperar el vertader esperit del Reglament de Participació (aprovat a instàncies d'Arc Iris la passada legislatura), sinó que en un arravatament de prepotència, i amb l'objecte de donar quantes menys explicacions millor, els plens han passat a celebrar-se cada 2 mesos. Si açò ho haguera fet el PP, els crits de feixistes i antidemocràtics, s’hagueren sentit al cel (si és que n'hi ha).
Es governa a colp de decret sense a penes tindre en compte cap de les propostes plantejades, almenys per EU-Arc Iris, mitjançant nombroses mocions. Mocions totes rebutjades pel tripartit, i que són les mateixes que presenta l’esquerra de molts altres municipis. Si no presentes propostes, et critiquen perquè no les presentes. Si les presentes te les rebutgen totes.
S’incompleixen mocions aprovades pel ple municipal, com ara la col·locació dels “cavallons”, o la retirada del nom d'Al Tall d’un dels carrers de Simat, sense que ningú assumisca la responsabilitat. Ni l’autor que ho va ordenar, ni l’alcalde que ho consenteix.
És tal el grau d’autoritarisme (recordeu el famós “ací manem nosaltres i fem el que ens dóna la gana” de Palomares) i d’impunitat que creuen posseir, que fins i tot algun membre del tripartit, ha arribat a proferir amenaces a fi de censurar les crítiques i discrepàncies cap a la seua gestió. Cosa que mai havia ocorregut i que és molt greu, especialment en els temps de democràcia (en dictadura, tot cap).
El seu curiós concepte de democràcia, fins i tot havent creat un gabinet de “informació i turisme”, els porta a mantindre a l’oposició totalment desinformada d’actes protocol·laris o institucionals. Posteriorment, a nivell individual, tot són excuses, però el funcionament com a tripartit, no presenta cap dubte de la premeditació i traïdoria.
No vull fer-ho més llarg. Es queden moltes coses per comentar: Degradació del casc urbà, una agenda 21 elaborada com un procés burocràtic, els pressupostos han sigut tan participatius com en els millors temps de Palomares, no sabrem si hi haurà golf, no sabem l’estat del polígon, la nul·la aplicació del Reglament d'Ètica, etc.
Encara sort que ens governen les esquerres, encara que pareix que discrepem en el concepte.
Per al tripartit, pareix que per a ser d’esquerres és suficient pagar una quota i tindre un carnet.
Perquè espere que el model d’esquerres del tripartit no siga el del laborisme anglès d'on va partir l'empar al criminal Pinochet que el va salvar de Garzón o més recentment la proposta d’allargar la jornada de treball a 65 hores setmanals, intentant soterrar una jornada màxima de 48 hores que ha costat dos segles de lluita i sang.
No es pot ser d’esquerres i pensar que més enllà no existeix res. Ningú d’esquerres hauria de pensar que les seues propostes són inamobibles, allò últim, perquè ja no hi ha una altra cosa millor. Precisament l’esquerra ha de plantejar coses noves, mirar sempre a la llunyania, fer les coses de manera diferent de com sempre s’han fet, plantejar nous reptes, treballar sempre amb arguments a la mà. Perquè el poder es guanya i es perd, però els arguments, si són vàlids, sempre queden.
I el que sí que no es gens d’esquerres, es actuar d’una determinada manera quan estàs a l’oposició, i fer-ho de manera diferent quan toques poder. Si així ho fas, potser sigues un “gran” polític, però hauràs desprestigiat un poc més l’esquerra.
I a propòsit d’arguments, quan l’únic argument que alguns d’esquerres tenen contra Arc Iris, és que PP=Arc Iris, això significa que no en tenen cap altre, la qual cosa ens indica que anem pel bon camí.
Perquè per a governar amb l’argument de que “ací mane jo i faig el que em dóna la gana”, millor estem en l’oposició. Ja vindran altres temps, i si algú recapacita, altres aliances.
I confiem que pel carrer hi ha molta gent que no és fanàtica de cap partit ni de cap líder, i que saben veure la realitat amb molta més serenitat i ment clara, que aquests “eminents” de l’esquerra i el nacionalisme que ens toca patir.
Sense res més, desitjar-vos un 2009 més transparent, més democràtic, més participatiu, més prósper, i més solidari.


Marc Cabanilles
President de l'Agrupació Ciutadana Arc Iris

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt llarg per dir el que ja sabem.
L´heu cagada en les negociacions, deurieu d´estar al govern i no ho esteu per prepotència i per manca d´isostar
Donç han arribat i estan governant i vosaltres esteu en l´oposició defensant que con Franco perdó Sebas estavem millor.
Les coses es podrien fer millor si vosaltres estaguereu ahí, però no esteu per incompetència dels que enviareu a negociar, caldrà assumir responsabilitats.

Anònim ha dit...

En la societat hi ha més persones que no tenim afiliació política,això si idees i els partits tenen idees i propostes però unes són acceptables i altres menys i inclús altres inaceptanbles.
Al del primer comentari, intenta criticar a Arc iris i l'únic que fa és desqualificar-se ell mateix:

1-Reconeix que les coses podien fer-se millor, doncs a què espereu.

2-Reconeix que amb la participació d'Arc Iris s'hauria fet millor,perquè només faltava un vot pareix que PSOE i Bloc no saben negociar perquè se ho ha emportat tot ERPV i ara han d'assumir el company de viatge per a bé o per a mal.

3-Si jo estiguera en un grup on reconec que es pot fer millor,no acceptaria que es fera pitjor.Però això són els entrebancs que porten les sectes.

4-Si revindicar :

-Pressupostos Parcipatius.
-Major servicis i atencions en l'escoleta,metges ,transport public, deteriorament urbà, traure al poble de l'estancament econòmic,plans urbanístics transparents.......etc
-Desenvolupar el reglament de participació ciutadana.
-Administrar els diners de tots com si fóra el nostre.
-Demanar informació i transparència en la casa del poble que és de tots i no d'els que la dirigixen temporalment.

Si tot això és ser franquista com al personatge de Molier ,porte sent franquista tota la vida i no ho sàvia.
Però els que es denominen d'esquerres com diu LLach "No és aixo company pel que va morir tanta gent".

Anònim ha dit...

Al del primer comentari dona l'impressió que l'objectiu final és manar,el que es faça bé o mal , això és el de menys.
M'agradaria dir-li que per a la majoria és el contrari, ens importa mes be poc qui mane, però volem que es faça bé.
A mi em donaria vergonya reconeixer que es pot fer millor i no fer-ho, persones com tu són les que desprestigien als polítics.

Anònim ha dit...

Collons, per a dir el que ja sabem, diu el primer. Pues jo n'hi ha moltes coses que no sabia i m'he enterat en esta web, bonico. Si no estàs conforme subscriu-te al New York Times, però deixa en pau esta web, bonico.

Anònim ha dit...

Jajajajajajajajaja. Açò és boníssim. Un deu per a Arc Iris. Jajajajajaja. En un tres i no res han parodiat tots els borinots i presidents autonòmics de mig pèl que a capdany ixen dient-nos bovaes, demanant-nos que sigam bons, i desitjant-nos un venturós any. Jajajajajaja. Un deu.

Anònim ha dit...

Al del primer comentari et done un consell per al futur:
"Més li val a un home tindre la boca tancada i que els altres el creguen babau, que obrir-la i que els altres es convencen del que és."

Anònim ha dit...

soc el primer:
si no esteu en politica per governar i fer les coses bé ¿per a que collons esteu?

Anònim ha dit...

Al del primer comentari et done un consell per al futur:
"Més li val a un home tindre la boca tancada i que els altres el creguen babau, que obrir-la i que els altres es convencen del que és."

Anònim ha dit...

Vaja, ara va i resulta que a política només s'està per a governar. I a la tasca d'oposició que li'n donen pel cul.

Anònim ha dit...

ara comprenc perque no esteu governant, per poder tindre la boca callada.

Anònim ha dit...

La pregunta és :
Podrà resistir el poble dos anys més amb Serra i Eladi al poder?.
Els nostres senyors feudals continuaran donant-nos "el oro i el moro"?.

Anònim ha dit...

Perquè els Arc Iris signen com anonims?

Anònim ha dit...

Tinc una noticia bomba, he parlat en un dels memdres del tripartit i al carrer que abans era al tall ara te el nom de IKEA "bienvenido a la repúbilca independiente de mi casa".Açí sols mana una persona i tots sabem qui es...

Anònim ha dit...

Al del segon:
no catalogues a la gent perque potser no van per ahi els tirs de la meua ideologia.
totes les teues reivindicacions les faig meues.
Sobre les negociacions: crec que al PP valencià s´ha de traure SEMPRE del govern no comparteixc i crec que vosaltres tampoc les formes caciquils de la dreta, sabem el que estan fent en el nostre pais i a mi no m´agrada,com tampoc m´agrada com ho fa el psoe per això un govern de coalició on també estiguera EUPV es la millor per Simat.
La comisió de govern la forman 6 vots m´havera agradat que en foren 7 i estiguereu on es cuina tot, això es el que he dit en el meu comentari.I estarieu ahí si s´havera negociat millor en el seu moment i no ara demanar que tiren a Serra per entrar vosaltres.

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Un aclariment: Arc Iris no ha demanat entrar al govern municipal. Arc Iris ha oferit estabilitat al govern en el cas de que decidisca prescindir de Joan Serra i Folguerà, però d'entrar al govern no hem dit res. Per tant, que no s'utilitze mai més eixe argument. Gràcies.

Anònim ha dit...

N'hi ha u que pregunta perquè els comentaris favorables a Arc Iris són anònims. Acàs els altres van signats? Ho, ho, ho, felisss navidà.

Anònim ha dit...

Al tall tindrà el carrer que es mereix,no el que havien posat els antivalencians del ParkPiris

Anònim ha dit...

Home, per fi. Ja van donant raó del carrer d'Al Tall. L'anònim anterior deu ser algú pròxim al govern local, perquè sembla que sap de bona tinta que van a desgreugar a Al Tall retornant-li un carrer. I ara diuen que el carrer no era bo. A mí em dóna la impressió que s'han acollonat. Benvingut siga doncs, el nou carrer d'Al Tall. Estic intrigat. A vora si l'Avinguda de la Font Menor es diu ara Avinguda d'Al Tall.

Anònim ha dit...

Llevar-li al carrer a Al Tall perque si ,seria com vosaltres llevar-li'l a Stalin.Tots sabem que si el llevareu seria per donar-ne un més bo.El mateix es pot dir dels vostres socis amb els carrers al tio paco o als seus col·laboradoPerò be ,voleu traure profit de la cagada que heu fet al no fer costat a la moció i només tragueu que destrellats.A ningú amb un poc de trellat se li ocorreix pensar que s'ha llevat el carrer sense més.Si fora el carrer de cantants del vostre país ,com per exemple Manolo Escobar ,podrieu argumentar com esteu fent-ho.

Anònim ha dit...

Que vol dir exactament oferir estabilitat sense entrar al govern? Pegar cabotades? no votar en contra d´uns pressupostos calcats a altres que es vareu abstenir per ser del PP? . votar esta vegada a favor de que passe el correllengua?

Anònim ha dit...

feliç any nou a casi tot el mon....i eixe mon no es de dins de la politica eh??

Anònim ha dit...

Donar estabilitat deu voler dir fer un sacrifici personal i polític per tal de fer fora a un inepte, envejós, malaltís i acaparador com Serra Folguerà. Dic jo,vaja.

Anònim ha dit...

això que has dit no vol dir res. es podria definir cagar amb la mateixa frase
Que significa donar estabilitat?

Anònim ha dit...

Per favor el simpàtic que vol donar-li el carrer de la Font Menor a Al tall podria posar-se la llengua en el..........,eixe carrer només hauria de canviar-se per a donar-li el nom del seu veí mes il·lustre el
SUPER-REGIDOR
En Joan Serra i Folguera.

Anònim ha dit...

Al què ha revelat les intencions del govern municipal respecte al carrer de Al Tall li dic:

El que revela el secret d'altres passa per traïdor, el que revela el secret propi passa, fill meu, per imbècil."

Anònim ha dit...

I a tot això, on estan Eladi, Juli i Agustina?

Anònim ha dit...

Són mes inteligents que el Serra,i no donen la cara i axí que li l'ha trenquen al altre