dijous, 1 de gener del 2009

LES MOTOS DE CROSS DESFAN LES MUNTANYES


Efectes del pas de motos de cross a la falda del Toro.
.
L'estesa pràctica del motocross a Simat per la seua peculiar orografia està fent malbé les muntanyes. Les motos de cross obrin noves sendes, desfan vegetació i marges, i espanten la fauna. Les petjades són visibles a la vora del Toro, pels punts d'accés pegats al casc urbà, però els aficionats al motocross han pres per seues la pràctica totalitat de les muntanyes del terme, des del Camí dels Burros, a les Foies i la pràctica totalitat de les sendes GR senyalitzades.
L'Ajuntament de Simat hauria d'habilitar una pista artificial de motocross per a que els aficionats a aquest esport el pugueren practicar sense necessitat de provocar danys per tot arreu. A l'inici dels anys huitanta hi havia una pista improvisada de motocross al Fondo del Riu, just a la vora del Vaca, i tenia acceptació. Ara, però, la pràctica s'està estenent i afecta pràcticament a totes les muntanyes del terme.
És una pràctica il.legal i els motoristes del Seprona de la Guàrdia Civil més d'una vegada han perseguit i sancionat motos de cross per les muntanyes. Per tant, per tal d'evitar il.legalitats, persecucions policials, i danys a les muntanyes, caldria habilitar un espai on practicar el motocross.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com l'assessor no cobra extra i Joan Serra esta ocupat en altres menesters molt em pense que això de la montanya li ho va a deixar a Camps.