dissabte, 31 de gener del 2009

SOLIDARITAT AMB ELS TREBALLADORS DE LEVANTE-EMV

Editorial Prensa Ibérica, editora dels diaris Levante-EMV i Información d'Alacant, ha acomiadat a diversos treballadors entre periodistes, fotógrafs i personal d'administració a les seues redaccions centrals i les delegacions comarcals i provincials. El corresponsal que el diari lermista presumia de tenir a Madrid ha estat acomiadat, a la delegació de Castelló han estat acomiadats dos periodistes, un fotógraf i una administrativa, a València han fet fora un bon grapat de treballadors, i a Alacant el diari Información està fent el mateix.
Allò més curiós és que els acomiadaments no s'estan fent amb criteris empresarials, atés que en el cas de Castelló s'han fet fora persones de molta antiguetat, i per contra s'han respectat persones amb pocs mesos a l'empresa que en teoria haurien de ser més barates d'acomiadar. L'Associació de la Premsa de Castelló ha protestat davant la política empresarial del diari Levante-EMV, el primer del País Valencià en acomiadar treballadors amb l'excusa de la crisis.
La veritat és que amb crisi o sense, la política empresarial de Levante-EMV ha estat nefasta i de tota manera s'hagera vist en les dificultats en que ara s'hi troba, i per tant l'empresari és el responsable, i no la crisi. La crisi és l'excusa. Els directius no van previndre la revolució tecnològica que suposa internet i els diaris digitals, i no fa ni una dècada que van fer una invesió multimilionària en una megarotativa que anava a ser el no va més, i ara s'ha quedat tan arcaica com les màquines de linotípia. Milions i milions al fem i treballadors al carrer. Al mateix temps, els ingressos per publicitat han caigut a plom, i d'ací a poc encara veurem a Levante-EMV venent la rotativa a preu de xatarra, a tant el quilo.
Arc Iris es solidaritza amb els treballadors de Levante-EMV, censura la política empresarial dels molls i beldes, i adverteix de que la premsa en paper és història, i de que les noves tecnologies esborraran del mapa els diaris de paper tal com ara els coneguem. Això tindrà l'avantatge de que desapareixeran els lobbis, i la capacitat de comunicar ja no estarà en mans d'uns quants grups, com ha demostrat Arc Iris a través de la seua web trencant el monopoli informatiu que tenia sobre Simat la delegació comarcal del diari Levante-EMV. Ja no cal anar a Levante-EMV per conéixer l'actualitat de Simat. Estem orgullosos.
D'altra banda, i pel que fa a la transparència a les polítiques empresarials dels grups de comunicació, es produeix un fet curiós i repugnant. Els diaris solen informar de totes les empreses en dificultats, denuncien els acomiadaments i fins i tot es solidaritzen amb les situacions dramàtiques dels treballadors, però quan les dificultats són pròpies les silencien i dificulten la seua difusió. L'opinió pública no arriba a conéixer ni que s'han fet acomiadaments per exemple a Levante-EMV. Però això s'ha acabat. Arc Iris ho fa públic perquè el monopoli comunicatiu s'ha acabat.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

No teniu ni idea de que vol dir criteris empresarials, el benefici a llarg plaç és un criteri empresarial.

Anònim ha dit...

"Arc Iirs...adverteix de que la premsa en paper és història" jeje sou uns visionaris, quan ja ho sap tot el món ara veniu "advertint" vosaltres, que ignorants!!

Anònim ha dit...

Parlar de visionaris a Simat, on hi ha gent com tu, és un poc atrevit, no?

Anònim ha dit...

a simat que encara fan el bando a flauta ve este einsten a fer-nos creure que açò és sillicon valley, burro

Anònim ha dit...

IU i ERC exploren una candidatura conjunta per a les eleccions europees
Dissabte, 31 de gener de 2009 a les 15:00
Informa: alexcat

Política
parlament_europeu_bruselles_33.jpegLes direccions d'Izquierda Unida i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) exploren la possibilitat de crear una candidatura conjunta per a les eleccions europees, previstes el proper mes de juny, tot i que especialment els comunistes han reconegut que és una opció que presenta serioses dificultats. ERC continua els seus contactes per cercar aliats en aquestes eleccions. Ja fa temps que va proposar la creació d'una candidatura conjunta a les eleccions europees de les formacions catalanistes, especialment en la vista posada amb CiU. Aquesta opció fou rebutjada per CiU (al·legant que Esquerra ja té subscrit un pacte amb el PSC a la Generalitat) i per ICV, que es negava rotundament a qualsevol aliança amb CiU.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha confirmat que IU i ERC han mantingut contactes per parlar d'aquesta qüestió amb el rerefons de crear un candidatura que intenti refundar l'esquerra social, política i cultural a Europa. Si realment es confirmés aquesta candidatura, a Catalunya IU i ERC s'unirien en una sola llista a tot l'estat espanyol donat que en aquests comicis existeix una circumscripció electoral única, tot i que encara és una incertesa la política d'aliances que seguiran els antics socis d'ERC a les europees de 2004 o altres formacions com Coalición Canaria, que sembla que també ha mantingut contactes amb ERC.

Cal destacar que mentre Esquerra s'està movent per integrar diverses forces polítiques a la candidatura on s'hi presenta Oriol Junqueras, sembla que CiU vagi en direcció contrària i fins i tot es plantegi si cal reeditar o no la coalició Galeuscat amb el PNB i el BNG i trobi adequat tornar a les coalicions històriques amb els principals partits nacionalistes dels Països Catalans. Però de totes maneres està clar que les cúpules de CiU i ERC tenen l'aparell activat per afrontar aquestes eleccions amb la designació de dos nous candidats, mentre que altres formacions com el PSC -que va arrassar en les passades eleccions de 2004- o el PPC de moment no han donat a conèixer si hi haurà canvis en la candidatura. Per últim val a dir que l'anunci de contactes entre IU i ERC es produeix després de que es realitzés una trobada d'alt nivell entre ERC i ICV-EUiA per reforçar lligams entre les dues formacions polítiques a Catalunya.

Anònim ha dit...

Marc i Serra agarrats de la mà. Vaaaaaa, feu les paus

Anònim ha dit...

No fa falta que siga Silicon Valley, tranquil que els cullidors no són precisament la gent que entra a la web

Anònim ha dit...

El prblema no és ERC ni ERPV el problema és el cap de llista a Simat

Anònim ha dit...

Per això arc es clava en esquerra de xixona,reus ,agustí cerdà o la figa de sa tia.Ara tindreu que tragar, arquers

Anònim ha dit...

Jo conec a Marc, i a més de tranquil i molta paciència, és una persona integra.
Vos assegure que no tragaria mai amb un personatge com Serra, i més després de veure l'aprofitament i el despreci de Serra cap a d'Arc Iris.

Anònim ha dit...

Segons el de sempre (i ja molt coneguts, Arc Iris ha passat per tot açò:
Arc Iris = simaters cap de setmana
Arc Iris = ravaleros
Arc Iris = comunistes
Arc Iris ? feixistes
Arc Iris = PP
Arc Iris = temps d'oci
Arc Iris = extrema dreta

I lo bonico és que, els mateixos que ho diuen, es queixen que Arc Iris no haja volgut entrar al gover munivcipal.
Entonces, com quedem?

Anònim ha dit...

Segons el de sempre no ho se pero segons jo:
arc iris te conductes feixistes com cridar a la tomatina el dia de la moció no respectant les lleis democratiques.
no faré un repas dels anonims ni de la trajectoria politica del seus caps de llista que donarien per una novel.la.
Tenen el front pelat de pegar cabotades al que deia el PP, i si voleu fem un repasset començant pels pressupostos o pel correllengua.
I sobre coalicions: per sort EUPV no té res a veure ni en ética ni en plantetjaments politics amb arc iris altra cosa son els coordinadors comarcals que necessiten fer una llista i s´agarren al que troben a ma.

Anònim ha dit...

io soq del pp y vui dirvos que io si que se escriure en valensia no com vosatros als desquerres que no sabeu y que ascrigeu an catala .grasies que mana camps an valensia y no posara al catala a ningun ioc perque mosatros som valensians igual quels de larc iris de simat que espere ara que son de la nostra part escrigen tame en valensia no en catala com serra y el bloc y el psoe que son uns catalans.El valensia sa descriure com es parla igual que al nostre vuigut aspañol que tame es llengua de mosatros perque som aspañols no com eixos que son catalans y no bolen ser aspañols y as pensen que saben mes perque ascriuen an catala

Anònim ha dit...

Ie Marc, et coneixes totes les igualtats d'Arc Iris, et coneixes tots els comentaris de memoria, t'ho estudies? et fem un exàmen? somies amb la web?

Anònim ha dit...

no sascriu "mosatros", nia quescriure "moatros"

Anònim ha dit...

És NOSTRAMO EL GRAN TIMONEL EL SUPER

Anònim ha dit...

Así els únics que tenen el cap pelat de pegar-li cabotades al PSOE anys i anys, son els del BLOC.
D'això els que ara bramen, mai han dit res res.

Anònim ha dit...

Si hem de estudiar les trajectories polítiques, comencem per la Joanma, sempre partidari de pactar amb les dretes catalanes de CIU i les dretes basques del PNV.

Anònim ha dit...

Continuem amb Víctor Mansanet de ser del movimiento i voler-se fer guardia de Franco acompanyat pel seu amic Marc, va passar a secretario juvenil de UCD i ara coordinador comarcal d´EUPV. un bonic gir per als que vos agrada contar batallitas.

Anònim ha dit...

La qüestió no és dretes o esquerres, la qüestió és pintar en algun lloc.

Anònim ha dit...

Els que quan parles de Colom diuen que això és el passat, quan els interessa se'n van a furgar per la prehistòria.

Anònim ha dit...

Això de pintar en algun lloc no ho direu per el SERRA veritat.

Anònim ha dit...

vos interessa o no la prehistoria? donç comenceu amb el que feia mitings perque no es posara les linies en valencià a les escoles..

Anònim ha dit...

Serra més o menos la idiologia no l'ha canviat molt, però lo de vosaltres és molt fort. Com hau pogut estar a favor del Feixistes??? Lo que és prehistòric és el vostre pensament, la dictadura va ser fa poc més de 30 anys.

Anònim ha dit...

Feixistes son els que amenacen o es pensen que tot ha de pasar per ells.
Ens entenem, no?