divendres, 30 de gener del 2009

31 DE GENER, DIA INTERNACIONAL DE L'ARBRE


Dissabte 31 de gener, Dia Internacional de l'Arbre, Arc Iris retrà homenatge al ficus arrancat de la plaça de l'Església amb un acte que conclourà amb la lectura d'un manifest. Al migdia ens concentrarem a la plaça de l'Església. Tot seguit anirem a Flors Maite a demanar els preus de les corones, i dipositarem la corona més barata als peus del tronc ressec del ficus. En acabar llegirem un manifest en el que tractarem de sensibilitzar al nostre ajuntament de la importància de donar alguna pinzellada verda al nostra casc urbà.
Encara que no vindrà Canal 9, Arc Iris convida a tots els veïns a participar en l'homenatge al ficus serrat.
El manifest serà una mena de denuncia de l'escassa sensibilitat que han demostrat els governants locals de l'actual etapa democràtica pel que fa a la flora urbana. Des que es van plantar les palmeres i els xops a la Font Gran, i les moreres del carrer del Sol, Simat gairebé ha vist brotar més arbres als seus carrers, per no parlar de la repoblació forestal a les zones del nostre terme afectades per incendis.
D'aleshores ençà, només ha aparegut nova vegetació urbana al parc creat al final de l'Avinguda de la Valldigna, però no per sensibilitat, sinó per imposició de la normativa urbanística, que obliga a reservar un percentatge de zona verda en les noves urbanitzacions. Tot i això, el govern socialista de Palomares va triar l'indret on menys molestava la zona verda. El resultat és un jardí infrautilitzat.
Per no ser injustos, s'han plantat mitja dotzena d'arbres al final de l'Avinguda de la Font Menor en una actuació urbanística que a hores d'ara segueix sent un misteri: només un tros d'avinguda amb les voreres remodelades, només a una galta de carrer, i només en una quarta part del carrer.
Per contra, ha desaparegut el ficus de la plaça de l'Església, un altre ficus gegant a la Font Gran, el xop de l'extrem sud del passeig Nou d'Ocbubre, un eucaliptus que hi havia a la talaieta de l'altra banda de la Vaca, i un plataner a la Font Menor.
Arc Iris havia pensat de fer l'homenatge a l'om inexistent del carrer de l'Om, encara que hem considerat més significativa la burrada que es va cometre a la plaça de l'Església.

29 comentaris:

Anònim ha dit...

Això d'anar a flors Maite i demanar-li una corona per al ficus SERRAt pareixen coses del Potxo...........
Per lo demés em pareix bé lo que proposeu.

P.D. Tots els arbres que heu nomenat es van tallar per que les arrèls desfeien l'entorn de l'arbre.


Un Pepero.

Anònim ha dit...

com que el ficus SERRAt,serà el ficus SEBASerrat,doncs va ser quan manava el pp quan el van SEBASerrar

Anònim ha dit...

Ja l'has errà. El ficus el va serrar Colom. Per tant, Colomserrat.

Anònim ha dit...

Posat a dir mentides en dic jo també

Anònim ha dit...

No patiu. De les coses demostrables no hi ha que patir.

Anònim ha dit...

A mi em té igual quí el va tallar, lo que crec, es que es deuría, quan es va tallar , baratar-lo per un arbre que no fassa malbé tot lo que els envòlta, com molt bé es veu a la fotografía.
Com déien a un programa de ràdio que sentía de jovenet; A quien corresponda.

P.D. Lo de SERRAt, era un joc de paraules. Jo ja sé quí el va tallar.

Un Pepero.

Anònim ha dit...

Però el PPros de Simat ja han descobrit l'ordinador? Per lo vist en els comentaris es pot observar els primers indicis de vida del PP a l'internet. Ara falta que s'ensenyeu a escriure sense tindre el llibre de vocabulari i de l'escola del xiquet al costat. Després el repte serà tardar menys de 20 minuts en escriure un comentari.

Anònim ha dit...

La pròxima és que s'ensenyen a fer webs o blogs propis i deixen de amollar animalades per llocs esquerrans com este.

Jose mariaaaaaaaa,a Zenar.

Anònim ha dit...

Pregunta per al Pepero:

Quina de les cinc paraules està ben escrita?

a) Sebastiá

b) Sebastia

c) Sebastía

d) Sèbastia

e) Sebastià

temps!!

Anònim ha dit...

Poses els accents aleatòriament? fas un sorteig per paraula o algo? Ah! que no et van poder donar l'educació bàsica els teus pares? No passa res, el teu fill que vaja a una privada a que li ho donen ben mastegadet, que no passe com en el teu cas i que el xiquet ixca gos.

Anònim ha dit...

Redeu Guerrer igual vas avat que arrere fa uns dies esta web era feixista, rectificar és de savis.

Anònim ha dit...

Al borinot que va de listo: burlar-se dels ignorants no ajuda als ignorants a deixar de ser ignorants. Però hi ha gent que no vol que els ignorants deixen de ser ignorants, perquè els convé que seguisquen sent ignorants. Qui són aquesta gent? ELS FEIXISTES!!!

Anònim ha dit...

No sols no critiqueu al PP (a diferència de la resta de partits), lo últim és que el defeneu i tot. Va Marc i Seba... ja falta que en pegueu un al mig la plaça.

Anònim ha dit...

Qui ha defensat al PP? Jo nomès he defensat als ignorats.

Anònim ha dit...

Jo no em considere ignorant per que no sapia accentuar, mai he estudiat el Valencià, no era la meua época, lo que escric ho faig de "oides" i no esperava esta reacció del LISTO DEL LIBRO GORDO DE PETETE per haver-me definit Pepero. Ojalà sapiera escriure tan perfecte com éll. Vatja demócrata, que menyspréa a un "ignorant" que s'empenya en escriure lo millor que sap. A lo millor algú més docte que tú podría revisar-te els teus post, jo, ja saps que no sé...............

P.D. Lo que podría fer es, lo que aha dit ZP als obrers de la construcció en atur, que ara es bona época per estudiar.... Tens raó ZP!!!

Al Pepero de sempre....

Anònim ha dit...

Eladi i Serra ja l´han pegat!!!
I davant de tot el poble!!!

Anònim ha dit...

Ah!, però no sabeu la última:
Un Menage a TROIS Eladi-Serra- McArtur

Anònim ha dit...

Quan la gent s'encabota en veure fantasmes, ahi no hi ha res a fer.
Posar a Marc al costat del PP, és molt mala llet o ignorància.
Aci tots ens coneguem i sabem l'historia de cadascú.

Anònim ha dit...

Eladi i Serra ja l´han pegat!!!
I davant de tot el poble!!!


Davant de tot el poble o davant de 4 feixistes i antidemócrates que no saben acceptar la decissió del ple de l'ajuntament?

PD:no sols jo utilitze este nom,hi ha algú més que està utilitzant-lo en comentaris d'este bloc.

Anònim ha dit...

Aleshores sabras que el teu cap de llista ha passat de secretari general de UCD a coordinador comarcal d´EUPV.

Anònim ha dit...

Bloqueros blaveros, perquè no es feu una web i se n'aneu tots allí a masturbar-vos?

Anònim ha dit...

tenim faena, no podem perdre el temps insultant.
Hem de crear l´escola de pilota valenciana, entrar en competicions, reformar el poiliesportiu que està fet una merda, buscar subvencions per reformar el trinquet, posar el wifi, fer el PGOU i el poligon industrial. reunir-nos amb associacions per vore que necessiten i recolzar-les....
I tu marc mentre que fas? pot ser escrius a la web...hala rei no et canses.

Anònim ha dit...

Teniu feina? Que estem ja en campanya electoral? El que passa és que no teniu ni idea de com fer una web activa i atractiva. Si no ja l'haguéreu feta. Bons vosaltres. En segon lloc, tot el que has dit és una relació de coses per fer, i algunes d'elles, com l'Escola de Pilota, són mocions de Víctor Mansanet. De moment, només tenim cavallons, atomitzadors i una web cam il.legal al balcó de l'Ajuntament.
Slut.

Anònim ha dit...

Pepero deixa el passat estar, lo de no estudiar valencià és una excusa massa vella i el "libro gordo de petete" fa temps que forma part de la teua infantesa. Actualitzat que ja seria hora, pots usar recursos com la vikipèdia, Salt, llibres en valencià, webs per ensenyar-te a escriure...hi han massa oportunitats hui en dia. No comences la casa pel terrat gastant el teu temps d'oci comentant notícies polítiques amb el valencià imaginari que ronda pel teu cap. Tranquil que no és com ensenyar-se xinés ni res raro, és molt més fàcil,que no li vullgues dedicar ni un minut és altre tema. Lo de "s'empenya en escriure lo millor que sap" és ademés de ser un hipòcrita i una persona que no respecta la seva llengua.

Anònim ha dit...

Burlar-se dels ignorants no ajuda als ignorants a deixar de ser ignorants. Però hi ha gent que no vol que els ignorants deixen de ser ignorants, perquè els convé que seguisquen sent ignorants. Qui són aquesta gent?: ELS FEIXISTES!!!!

Anònim ha dit...

Perdona, he dit "pots usar recursos com la vikipèdia, Salt, llibres en valencià, webs per ensenyar-te a escriure..." consells gratuïts per a abandonar l'ignorància. Que coses, ajudant als del PP, vaig a fer una O.N.G. i tot.

Anònim ha dit...

Ok, perdona i tens tota la raó.
Pase de tot, l'unic que vaig dir era que creía que estava be que tallaren eixos arbres que feien malbé el su voltant però, que havera estat bé que el canviaren per un altre que hi han que no fan....Ara, el comentari estava plé de faltes, suponnc que com este. Tampoc era per menysprear a algú per les seues faltes ortogràfiques.



Au cacau.

Anònim ha dit...

quina eduació té Marc per a que despres diguen... no ens ha convidat a cascar-la no, a masturbar-nos... com es nota que tens estudis Marc!

Anònim ha dit...

S'heu deixat per nomenar més arbres arrancats. Es va arrancar un llorer a la Font Gran per a posar un quiosc, es van eliminar jardins just davant de l'entaulat de la Font Gran, dalt la Font, i al penal de Sagasta.