dilluns, 5 de maig del 2008

ARC IRIS DENUNCIA FALTA DE FORMALITAT A LES NOVES NEGOCIACIONS PER PRESENTAR UNA MOCIÓ DE CENSURA


El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet. (foto: Levante-EMV)
L'Agrupació Ciutadana Arc Iris vol expressar el seu malestar per la forma en la que han començat a enfilar-se les noves negociacions per a presentar una moció de censura a l'alcalde del PP de Simat. La nova convocatòria s'ha fet de forma gairebé còmica, informal, i amb un absolut menyspreu cap al regidor d'EU-Arc Iris, que ni tan sols ha estat convocat.

El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, es va assabentar pel seu homòleg d'ERPV, Joan Serra, de la convocatòria de noves negociacions per a presentar una moció de censura. Les reunions es van encetar diumenge a les 15.30, cita a la que el representant d'EU-Arc Iris va acudir amb un document consensuat el dia abans en una reunió conjunta de les assemblees d'EU i Arc Iris. La reunió anava a ser en un principi al mateix ajuntament, i una vegada allí els tres representants d'EU-Arc Iris que hi acudiren es trobaren amb les portes tancades perquè ningú havia demanat permís a l'alcalde per celebrar ninguna reunió.

Allí mateix el portaveu del PSOE, Eladi Mainar, proposa de fer la reunió a casa seua, i diu que només hi poden acudir els portaveus, una decisió unipersonal que deixa sorpresos als representants d'EU-Arc Iris, que evidentment, no acudiren. Això sí, entregaren el document que hi figura a l'entrada anterior d'aquest bloc, i que recull les bases sobre les que EU-Arc Iris vol negociar.

Tot i això, el menyspreu cap al regidor d'EU-Arc Iris, que no va estar formalment convocat a la reunió, ha portat Arc Iris a elaborar la següent proposta:

Arc Iris no participarà en cap més reunió per negociar mocions de censura. El nostre regidor tampoc és impresindible. Entre el PSOE, Bloc i ERPV sumen sis regidors, majoria absoluta, i per tant poden portar endavant una moció de censura sense EU-Arc Iris. Ara bé, si aixina i tot són incapaços d'arribar a cap acord, la responsabilitat serà exclusivament d'ells. EU-Arc Iris només acudirà a noves reunions si són públiques, i obertes al públic en general amb difusió prèvia. No tolerarem més secretismes.

EU-Arc Iris ja va oferir al principi del mandat el seu vot per a formar un govern d'esquerres amb alcaldia íntegra del PSOE, i el Bloc s'hi va oposar. Amb posterioritat hi ha hagut múltiples reunions sense que s'haja tret res en net. Per tant, Arc Iris diu que per la seua banda s'han acabat les ximpleries. Qui vullga negociar una moció de censura, que ho faça amb formalitat, serietat, transparència i bona voluntat. Si no és així, Arc Iris ja no hi assomarà més el nas. Ho poden fer sense nosaltres.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No hi ha forma de fer res.

Anònim ha dit...

Si es veritat lo que es diu ací, no m'estranya que no vullguen reunir-se més.
No estaria mal que tots els que vullgueren pogueran assistir a eixes reunions.

Anònim ha dit...

Jo crec que Esquerra Unida-Arc Iris han d'anar a la seua, sense fer cas dels cants de sirena del PSOE i el Bloc, dos partits que han demostrat del que són capaços de fer i desfer, i únics culpables de l'actual situació a l'Ajuntament de Simat.
Ademés, això de les reunionetes per vore qui mana, em sembla ridícul.
Una simatera d'esquerres.