dissabte, 27 de setembre del 2008

ARC IRIS FELICITA AL PSPV PER LA SEUA RENOVACIÓ I INSTA ALS SOCIALISTES DE LA VALLDIGNA A SUMAR-SE A LA NOVA ETAPA


Jorge Alarte és des d'avui el nou secretari general dels socialistas valencians en imposar-se a la llista de Ximo Puig, Francesc Romeu i Vicent Garcés per vint vots de diferència. Arc Iris felicita al PSPV per la seua renovació orgànica, i insta als socialistes de la Valldigna i la Safor a sumar-se a la nova etapa que ha encetat el PSPV.
Arc Iris qualifica de sincera la renovació i anuncia que si eixe nou vent s'estén a la Valldigna i la Safor encetarà una colaboració lleial amb els socialistes de casa.
Al congrés del PSPV que es celebra a València, el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha acomiadat hui sutilment a Joan Lerma, Alfredito Boix, Ximo Puig i Francesc Romeu, i els ha demanat que almenys no molesten i deixen treballar al nou equip.
Jorge Alarte, acabat d'anomenar secretari general del PSPV, ha llançat hui el seu "primer missatge als valencians", als que els ha assegurat que el socialisme valencià "hui obri una nova època amb una sola vocació, que es produïsca un canvi al País Valencià en 2011 i recuperar centenars d'alcaldies". Per la seua banda, la designada pel nou líder del PSPV per al lloc de secretària d'Organització, Elena Martín, apunta que esta decisió demostra que Alarte "es creu el canvi".
Alarte s'ha expressat d'esta manera a l'eixida del plenari, acompanyat de la que és la seua proposta per a ocupar la Secretaria d'Organització del PSPV, Elena Martín, on ha estat aplaudit i animat pels seus simpatitzants al crit de "es nota, se sent, Alarte president". Ha agraït "la coherència dels delegats i delegades, que ha sigut una decisió de valentia, de coratge i de canvi, serà sens dubte la continuació i la segona fase d'este congrés", va dir.
De la mateixa manera, ha demanat temps per a "començar ara el treball" i per a estudiar la composició de la Comissió Executiva del partit i els òrgans de direcció. En este sentit, preguntat per si el resultat de la votació, que es va resoldre per 20 paperetes de diferència amb l'altre candidat, Ximo Puig, condicionarà l'executiva d'alguna manera, ha dit que "els resultats no són un problema de número sinó que els resultats són els resultats" perquè els companys "han decidit lliurement" i "el que farem serà sumar per a i eixir forts". Però, sumar, "perquè ningú faça una interpretació errònia, és parlar amb tot el món".
Per la seua banda, Elena Martín, que ha mostrat la seua sorpresa per la designació, ha indicat que "és un honor ser la secretària d'Organització d'este partit d'esquerres, que està molt viu i que ha de donar moltes respostes als ciutadans". "És un honor que Jorge m'haja proposat dirigir orgànicament el partit". Amb esta proposta demostra que "es creu el canvi" perquè és la primera dona "que serà secretària d'Organització del PSPV".
EL LERMISME HA MORT MATANT
Lluny de falicitar un desenvolupament pacífic del congrés, el lermisme ha donat batalla fins al final i ha mort matant. El resultat ha estat un congrés tens i de confrontació en el que s'han improvisat mitings pels corredors, s'han llançat atacs al candidat Jorge Alarte i als dirigents federals del PSOE, han mentit, han intoxicat i han generat crispació fins al final. La resposta ha vingut de la mà de José Blanco posant a tots al seu lloc i acomiadant de forma elegant a Puig, Lerma i Boix, i de pas al seu nou soci, Francesc Romeu.
Romeu no ha estat honest, i enlloc d'admetre amb un gest d'elegància que no tenia els avals suficients per a seguir en la cursa, va pactar a última hora amb Ximo Puig amb la promesa de que el farien vicesecretari general i candidat a la Generalitat. La compra-venda de càrrecs, però, no ha funcionat. Aquesta vegada no, perquè entre altres coses Jorge Alarte va fer un magnífic discurs en el que donava per acabades totes eixes pràctiques.
Romeu ha decebut profundament i ha fet passar la seua tropa pel mal glop de trindre que votar a Puig, justament a qui Romeu deia fa només uns dies que volia jubilar. Romeu s'ha recorregut totes les agrupacions locals venent renovació, i al final s'ha tirat en mans del candidat lermista tensant el congrés i impedint tota integració.
El que més greu sap a Arc Iris és que no hi ha hagut fugues entre els delegats de Romeu. És a dir, si Puig ha tingut 262 vots, això vol dir que els 90 delegats que tenia Romeu han votat en bloc a Puig, el que representa una decepció encara major a l'entendre d'Arc Iris. La nostra agrupació confiava en que la batalla que havia presentat la gent de Romeu al lermisme de la Safor suposara l'inici del final de Boix i la seua colla a la comarca. Però no, al remat han anat tots al mateix sac. Romeu ha fet el ridícul i ha enganyat als militants. Ara ja sabem qui és i a què està disposat per un tros de poltrona.