dilluns, 15 de setembre del 2008

ÁTICA NO TÉ QUI LI ESCRIGA


Plànol del concert previ aprovat pel ple i rebutjat per la Generalitat. A la part superior-dreta s'aprecia la taca verda corresponent a la zona reservada per al camp de golf i la macrourbanització.
.
Representants de l'empresa Ática, una de les que va presentar propostes per a adjudicar-se la urbanització del PAI del golf de Simat, es va reunir amb el nou equip de govern a les poques hores de la moció de censura per interessar-se pel projecte i la voluntat del nou govern local de tirar-lo endavant.
El nou govern sorgit d'una moció de censura no va aclarir res als representants de l'empresa, i els va dir que ja els diria alguna cosa. Fins hui. L'empresari encara no ha rebut cap comunicació de l'Ajuntament de Simat, de la qual cosa es poden fer diverses interpretacions. La primera que el nou govern local no té ni idea del que va a fer amb la futura planificació urbanística. La segona que s'ho estan pensant. I la tercera que hi ha diferents punts de vista entre els tres partits que formen el govern local. Qualsevol de les tres possibilitats és factible.
Del que no hi ha dubte és de que ens trobem davant una nova ocultació d'informació per part del govern local, que no ha informat ni a l'oposició ni al poble de la proposta de l'empresa Ática, de la visita que els seus representants van fer a l'Ajuntament a les poques hores de prendre possessió el nou govern, ni de la posició del govern local al respecte.
Una nova ocultació d'informació, atés que el govern local ha tingut també reunions amb l'empresari que havia d'executar el polígon industrial i tampoc s'ha informat. Si a això afegim que cada vegada que una autoritat autonòmica visita Simat ni s'informa ni es convida al regidor d'EU-Arc Iris, ens trobem que el Pacte de Progrés està tornant a les formes i maneres que emprava el colomisme.
L'empresa Ática va presentar una proposta d'urbanització per al PAI del golf menys agressiva del que inicialment contemplava la planificació de l'arquitecte Bernardo Montserrat, i reduïa de 2.000 a 1.400 els habitatges a construir al voltant del camp de golf. Tot i això, per a Arc Iris la proposta d'Ática segueix sent una aberració urbanística que esgota el nostre terme municipal, desfà el nostre paisatge, hipoteca el nostre futur, fa desaparéixer l'agricultura tradicional com a manera de vida, i enganya al propietari del sòl amb els preus.
Arc Iris insta al govern local a informar de la visita dels representants de l'empresa Ática, així com del resultat de la reunió de l'entrevista que el Trio va mantindre amb l'empresari que havia d'urbanitzar el polígon industrial, i que ara se'n vol tornar enrere.