dimecres, 24 de setembre del 2008

EL PROJECTE DE LAMINACIÓ DEL RIU VACA, UNA NOVA AGRESSIÓ AL NOSTRE TERRITORI

El projecte de laminació del riu Vaca, del que tan orgullós es sent el nou equip de govern del Pacte de Progrés, suposa per a Arc Iris una nova agressió al nostre territori equiparable a la de l'alta tensió. El projecte, impulsat pel Ministeri de Medi Ambient, està pensat per a que a la platja de Tavernes puguen executar plans urbanístics que no suposen altra cosa que omplir la marjal d'apartaments i adossats, i Simat pagarà els platas trencats, com ha pagat els plats trencats de la necessitat que tenia Iberdrola de que la seua conducció d'energia cap a les comarques del sud li resultara pel menor cost possible.
El projecte de laminació del riu Vaca suposarà la inutilització de centeners i centenars de fanecades de tarongers a la partida del "Xarco" a causa de la construcció d'un embassament que retindrà les aigües de plutja per a que no arriben a la zona de Tavernes on volen construir milers d'apartaments. És a dir, per a que no s'inunde la zona inundable de Tavernes on volen fer PAIs, Simat ha de renunciar al seu territori, al seu paisatge, al seu sòl fèrtil, i a les seues partides agrícoles.
L'equip de govern del Pacte de Progrés no pot vendre's per una compensació de l'empresa pública Acuamed, que vol fer callar als simaters amb una subvenció per a fer zones d'esbarjo a la vora del riu Vaca. Arc Iris afirma que "no compraran el nostre silenci amb diners".
Les administracions públiques estan obligades a invertir al nostre poble sense necessitat de que els simaters donem res a canvi. És a dir, Simat té dret a que el ministeri i qui siga faça zones d'esbarjo al riu, sense tindre que acceptar la imposició del projecte de laminació del Vaca, que en la pràctica representa una nova agressió al territori, al nostre territori.
D'altra banda, Arc Iris no entén què fa de nou l'arquitecte Bernardo Montserrat darrere d'aquest projecte. Bernardo Monteserrat és un depredador professional del territori. És l'autor original de la idea de fer un camp de golf i una macrourbanització al terme de Simat, és qui li va vendre la idea a l'ex alcalde socialista i qui li va posar els ulls com a plats, i ha intentat fer camps de golf fins i tot a la marjal de Xeresa.
Arc Iris demanarà la recusació de Bernardo Montserrat, lluitarà contra el projecte de laminació del Vaca, i en qualsevol cas, demanarà concurs públic per a l'adjudicació de qualsevol intervenció sobre el territori. No entenem perquè sense concurs Bernardo Montserrat està al darrere de totes les malifetes urbanístiques al nostre municipi. Per este motiu, Arc Iris proposarà preguntar al ple quina és la relació contractual o laboral entre l'Ajuntament de Simat i l'arquitecte Bernardo Montserrat, que es passeja per l'Ajuntament com si tinguera la clau.
Arc Iris insta a totes les associacions conservacionistes a alçar la seua veu contra este projecte que privarà a Simat d'una gran quantitat de terres agrícoles per a que a Tavernes facen apartaments.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Que ens posen una central nuclear als Clots de l'Horta, i aixina ja tenim el lot complet.

Anònim ha dit...

Està el tripartito disposat a tragar?

Anònim ha dit...

Què vol dir "laminació" ???????

I al Xarco, farán un embalse??? Per a què, per a replegar l'aigua de la Colomera????...........

Molt bò lo de la central nuclear.

Dew

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Laminar vol dir retindre l'aigua de la plutja d'hivern deixant córrer només la justa per a mantindre el cabdal del riu i evitar inundacions a les marjals de Tavernes per a que puguen executar el PAI de Bancaixa. Hi ha dos punts de retenció, un al Xarco i altre als Clots de l'Horta. I l'objectiu no és reservar aigua per a regar ni previndre avingudes. Es tracta només de dessecar les marjals per a poder construir. Sense embassament al Xarco no hi ha PAI a la platja de Tavernes. És a dir, els diners públics al servei del capital privat. Més clar aigua de pluja.