dilluns, 6 de juliol del 2009

JOSEP MELERO DIU QUE EL BLOC NO COMPARTEIX RES AMB ESQUERRA UNIDA

El secretari d'Organització del Bloc Nacionalista Valencià (BNV), Josep Melero, fa unes declaracions al número de la revista El Temps d'aquesta setmana (pàgines 36 a 40) en les que diu que el Bloc no comparteix res amb Esquerra Unida del País Valencià.
Serà des d'ara, perquè per a entrar a les Corts el Bloc si que ha tingut coses que compartir amb EUPV. Cada vegada que el Bloc ha entrat a les Corts ho ha fet de la mà d'EUPV, que de forma sorprenentment ingènua ha accedit a fer coalicions. I la forma d'agrair-ho ha estat la traició i el cop d'estat al grup amb dos trànsfugues d'EUPV.
Ara, però, ve Melero a dir-nos que el Bloc no comparteix res amb EUPV. Valga'm Déu, quin rostre de pedra borriolenca. El Bloc només ha compartit coses amb EUPV quan li ha interessat per a entrar a les Corts.
El partit que ha malbaratat els somnis de tots els nacionalistes de bona fe i els ha fet perdre el temps durant més de vint anys està format ara per una colla de traïdors i ineptes que no fan més que buscar fòrmules de refundació per a anar perdent vots. No saben si són rojos, blaus, verds o morats. Vendrien al pare per un silló de regidor, d'alcalde o de diputat. I són més poc de fiar que les tronades d'estiu.
Per fortuna, ara el Bloc diu que no comparteix res amb EUPV. Esperem que EUPV prenga nota i no torne a reeditar mai més coalicions amb els neoblavers catòlics i xafarders.

11 comentaris:

Xavier Hervas ha dit...

Hi ha una llum rara fora. Una mena de boirina tapa la lluna. Deu ser plena, em pense. Els llops han eixit del cau i udolen.

No he d’amagar que hauria preferit un pacte amb EU per a les eleccions espanyoles. De cara a la construcció del terce espai polític tenia més avantatges, sense dubte. Una EU -això sí- amb gent pròxima, amb gent raonable, amb gent amb ganes d’avançar en clau valenciana. No ha estat possible i no pel Bloc. El Bloc hem donat una lliçó de coherència i de pragmatisme alhora. S’ha acabat, amics i amigues, l’hora de la puresa, de la castedat a ultrança. El Bloc ja fa dies que fa política i que ha vingut a participar en la pel·lícula i no només a veure-les córrer…

Com deia el senyor Fuster i recordava el mestre Isidre, “Cal no oblidar que tota política que no fem nosaltres serà feta contra nosaltres“.

Veig que la boira comença a escampar.

Anònim ha dit...

La teoria està molt bé, però els comportaments deuen ser coherents i adequats a eixa teoria.
Perquè si no, tot val, com ja s'ha vist massa vegades.

Anònim ha dit...

El BLOC és la dreta pura i dura valenciana, ni té res de nacionalista ni de valencià, són llepaculs que amb l´escusa de ¨lo valenciano" canvien de parer quan els dóna la gana, fins i tot el color de la senyera.
Menys mal que ja no enganyen a ningú i són una espècie en extinció.

xavier Hervas ha dit...

L’any 2007, conscients que el projecte del BLOC era ja madur, que no es pot demanar indefinidament a l’electorat que et done suport sense aconseguir representació i que el BLOC no es podia permetre quedar de nou fora del parlament, va apostar per un pacte amb EUPV i altres forces minoritàries de l’esquerra per tal d’intentar, d’una banda, acabar amb la majoria absoluta del PP i configurar un govern alternatiu i, de l’altra, evitar unes Corts bipartidistes i obtenir representació parlamentària per al nacionalisme polític valencià. Tot i comptar amb l’oposició frontal de la direcció d’EUPV, la pressió social va obligar aquesta organització a acceptar la coalició electoral, encara que imposant un pacte que menystenia enormement el pes específic del BLOC. Fet i fet, el resultat electoral de Compromís pel País Valencià –aquesta va ser la marca escollida per a l’acord- no va atènyer les expectatives plantejades i, si bé no va poder evitar una nova i abassegadora victòria del PP, sí que barrà el pas a unes Corts Valencianes on només hi haguera hagut espai per a PP i PSOE i, després de 20 anys, tornaven a entrar al parlament valencià dos diputats nacionalistes, Enric Morera i Josep Maria Panyella, però –a diferència de fa 20 anys- tenint darrere un partit molt més estructurat i fort, amb una representació important als municipis valencians, ara ja sí clarament com la tercera força política del país.

Anònim ha dit...

I blablabla
I bababla bababla.

Anònim ha dit...

Endavant al BES! Xavi, no val la pena malgastar paraules ací

estos defenen al PP a Simat, no ténen res nacionalistes (qui és Marga Sanz?) i acumulen càrrecs allà on poden PSOE, EU...

ni cas, a veure qui hi ha de nacionalista i d´esquerres!

a per ells

Anònim ha dit...

Senyor Hervàs, així que el pacte de Compromís comptava amb l'oposició frontal d'EUPV. No m'estranya, vist el que hem vist. No anaven desencaminats. I la pressió social a la que es refereix vostè, és només la insistència d'Eliseu Climent. Eixa és tota la pressió social. Ara, amb tot, no crec que EUPV dubte en negar cap pacte més amb el Bloc, i a més no crec que el Bloc s'atrevisca a tocar la porta d'EUPV.

Anònim ha dit...

Si tu no vas vore pressió social per fer un front d´esquerres al PP (adeu PP) seras l´unica persona

Eu a les autonomiques del 2003 va traure a simat 171 vots, amb el pacte amb el Bloc en 2007 477 vots (son 206 vots mes) si algun partit va eixir beneficiat d´eixe pacte es EU que s´havera quedat sense representació ( el bloc tampoc l´havera treta pero ja estan acostumats).
Sobre pactes vist el que hem vist, també dubte que es renove el pacte arc iris-EU que no dona cap opció de coalició amb el PSOE per l´alcaldia en el cas poc probable de traure regidor,

Anònim ha dit...

Home, si donar opcions a l'alcaldia és fer alcalde una persona i deixar-la sense atribucions ni competències, i fer-la fora als 19 mesos d'haver estat nomenat, Arc Iris pot donar totes les opcions que vullgues. El pobre alcalde no té ara més opcions que fer-se fotos amb la màquina d'agranar i buscar algú que li les publique.

Anònim ha dit...

veig que seguiu amb l´estratègia de canya a bloc, canya a serra i llepadeta a psoe per si cau algun osset a les pròximes locals.
pobret alcalde, pobret.

Anònim ha dit...

De canya al BLOC res. El BLOC és una espècie en extinció i no cal pegar-li canya per a que desaparega.
Ell asoles desapareixerà.