diumenge, 30 de novembre del 2008

ARC IRIS DEIXA SENSE VALIDESA L'ENQUESTA SOBRE LA CONTINUÏTAT DE JOAN SERRA AL GOVERN LOCAL EN HAVER DETECTAT MANIPULACIÓ

Una vegada tancada l’enquesta sobre la continuïtat del regidor Joan Serra al govern local de Simat, Arc Iris ha decidit deixar-la sense validesa en haver detectat manipulacions en la utilització del sistema de votació, i per tant no anem a traure conclusions ni a fer valoracions del resultat. Ni tan sols a esmentar el resultat. Al mateix temps, lamentem la manipulació, que ens ha impedit a Arc Iris i als lectors de la web prendre el pols real de l’opinió general.
Les raons són senzilles. L’enquesta ha sigut saquejada, manipulada i assaltada per a desvirtuar el resultat real.
Concretament, i com han denunciat en la pròpia web alguns dels nostres lectors, el dia 26 de novembre, entre la 10 i les 12 del matí, es van produir més de 30 vots a favor d’una de les opcions.
Així mateix, l’endemà, 27 de novembre, entre les 9 i les 12 del matí, van entrar altres 40 vots a favor de la mateixa opció.
Fins ací, encara que estrany, podria ser possible, correcte i acceptable.
Però arran d’eixes denúncies dels nostres lectors, Arc Iris va investigar les característiques de les adreces d’internet d'on provenien els vots.
Donant per fet l’anonimat dels que van participar, sí podem dir que algunes d’eixes adreces eren iguals, i moltes altres tenien una seqüència numèrica correlativa, la qual cosa, unit al fet de que es van fer en una franja horària molt reduïda, dóna a entendre que tots eixos vots provenen d’un únic ordinador o d’un conjunt d’ordinadors que estan en un mateix local (ja siga una empresa, una institució, un institut d’ensenyament, o un cibercafé).
I amb tota seguretat, seguint amb l’anàlisi, podem donar per fet que eixos vots han sigut emesos per les mateixes persones.
D’una banda això suposa un menyspreu total cap a les normes democràtiques, cap al dret de participació ciutadana, i el dret de qualsevol organització a sondejar l’opinió pública.
D’altra banda, tenim una falta de respecte absoluta cap a tots els que de bona fe, han volgut participar en l’enquesta, amb l’esperança de conéixer una aproximació del sentir general dels nostres lectors.
Encara que ni sabem ni podem donar noms, cadascú que traga les seues conclusions sobre en què malbaraten el temps algunes persones.
Per a acabar, Arc Iris vol expressar la seua preocupació pel fet que una o diverses persones hagen sigut capaços de manipular, camuflar i falsejar la realitat.
Arc Iris estudiarà els pròxims dies si repeteix l’enquesta i dóna una nova oportunitat de pronunciar-se als lectors sobre la continuïtat de Joan Serra al govern local, i podem conéixer d'una vegada l'opinió real dels lectors d'aquesta web.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

No sigueu falsos que amb un blog no tens accés a les IP's que han votat.Posiblement des de Blogger si ho sapigen però vosaltres no podeu tenir accés a elles.Qualsevol usuari de Blogger ho sap.

Anònim ha dit...

Lo que és fals, es que en 2 hores puguen entrar 30 0 40 vots de la mateixa opció (en puc imaginar de quina). I que això es retisca varies vegades.
fins i tot, el lectors es donaren conter.
Per a fer maleses, tots sabem que hi ha maneres de camuflar les direccions.
Lo greu és aixó, la falta de respecte i de miraments.
Lo de menys és si l'adreça és una o l'altra.
Com sempre, alguns intentant desviar el debat.

Anònim ha dit...

Si han hi hagut coses rares, en sembla molt correcte que anulen l'enquesta.
En coses d'estes, no hi ha que deixar passar el mínim dubte.
Els d'Arc Iris no tenien ninguna necessitat d'anular res, ja que pel que vec, havia guanyat l'opció de que Serra abandone el govern.
Al menys demostren preocupació per la transparencia i fer les coses correctament.
Altres podrien dependre una mica.

Anònim ha dit...

A proposit de l'enquesta de la retirada de la placa del carrer d'Alt Tall, com pot haver gent tant curta o amb tant mala fe, que vote que el responsable es Victor o l'atguzil?
Ni un ni l'altre poden donar eixa ordre.

Anònim ha dit...

A proposit de l'enquesta de la retirada de la placa del carrer d'Alt Tall, com pot haver gent tant curta o amb tant mala fe, que pose en l'enquesta que el responsable es Victor o l'atguzil?