dijous, 27 de novembre del 2008

RESUM DEL PLE DEL DILLUNS 24 DE NOVEMBRE, DARRER PLE ORDINARI DE L'ANY


Ple a Simat.
Dilluns, 24 de novembre, es celebrà el Ple ordinari de l’Ajuntament, amb presència de tots regidors i regidores. La sessió començà amb la protesta del portaveu d’Esquerra Unida-Arc Iris, Víctor Mansanet, qui digué que era incert que el regidor d’Esquerra Republicana, Joan Serra, representara a aquest partit en la passada legislatura, com diu en una de les actes anteriors. Joan Serra va substituir Marc Cabanilles en les llistes d’Arc Iris, formació política per la qual es va presentar.
Víctor Mansanet anuncià la seua abstenció a l’aprovació de les actes justificant-ho perquè l’equip de govern comandat per Eladi Mainar, Joan Serra i Agustina Brines no van admetre en els plenaris anteriors cap de les mocions presentades per EU-ARC IRIS, mocions que feien referència a l’error de col·locar bandes reductores de velocitat perjudicials —una iniciativa de Joan Serra que contradia fins i tot una moció seua—; la seguretat dels centres educatius de Simat; la Diada del 9 d’Octubre; l’adhesió a la Jornada de Treball Decent i a la Xarxa de Municipis de l’Institut Ramon Llull per a la promoció del català a l’estranger; una altra moció contra el comiat de 1.300 treballadors de la Ford d’Almussafes; una altra contra el forat de 9 milions d’euros detectat en els comptes de la Fundació Jaume II (de la qual forma part la Mancomunitat de Municipis de la Valldigna); una altra per a l’eixida de l’Ajuntament de Simat d’eixa Mancomunitat; i una última moció contra determinades actuacions de l’empresa elèctrica Iberdrola. Sembla que al “trio de la vara” no li interessen aquests assumptes. Qui ho diria!
Al mateix temps, Víctor Mansanet manifestà que no donaria el seu vot positiu a les actes perquè estava totalment en contra de l’augment de la quota de pagament de l’Escoleta (el “trio” ha pujat de 90 a 100 euros la mensualitat, i de 40 a 50 euros la matrícula), precisament ara que estem en època de crisi econòmica. EU-ARC IRIS denuncià la incapacitat de l’equip de govern per a gestionar amb polítiques vertaderament d’esquerres l’ensenyament públic a Simat. També, el regidor d’EU-ARC IRIS es va mostra radicalment contrari a l’eliminació d’hores d’Escoleta al migdia perquè considera que “eixes hores són fonamentals per a les mares treballadores que van als magatzems”. El nostre grup qualifica d’irresponsabilitat la iniciativa de l’equip de govern d’obrir, de manera il·legal, la Guarderia en l’aula multiusos de l’Escoleta, ja que si ocorrera alguna desgràcia la responsabilitat no seria assumida per la Generalitat, i inclús podríem perdre la subvenció que correspon als nostres xiquets i xiquetes.
En el segon punt del’ordre del dia, el nostre regidor, Victor Mansanet, expressà la seua contrarietat i la seua protesta per la iniciativa de l’alcalde, Eladi Mainar, i dels seus socis de govern, de convocar plenaris ordinaris cada dos mesos en compte de cada mes, com es feia fins ara. Mansanet justificà la seua oposició a eixa mesura basant-se en els següetns punts:
Representa un dèficit democràtic perquè limita la participació ciutadana i impedeix el debat.
Entrebanca l’acció de govern i de fiscalització per part de l’oposició.
La proposta no està justificada i, tot i ser legal, representa un pas enrrere en la participació.
Redueix i constreny el Preàmbul de l’Edicte sobre el Reglament de Participació Ciutadana, aprovat unànimament en l’anterior legislatura i publicat en el Butlletí Oficial de la Província el 15 de maig del 2006.
I minva diversos articles de l’esmentat Reglament.
Per a Víctor Mansanet, la participació, segons apuntà en el Ple, “és un factor essencial en la defensa dels valors democràtics; és sinònim de diàleg, concertació, respecte i pluralitat; implica la societat civil en els quefers de les institucions públiques; i actua com un element de cohesió social i d’acostament a la ciutadania”. Mansanet insistí en què ni l’alcalde ni els seus confrares de govern poden limitar la participació, i menys encara quan s’havia fet un gran esforç en aconseguir la periodicitat mensual i que els veïns i les veïnes hi assistiren regularment. Eladi Mainar no va tindre en consideració cap dels arguments del portaveu d’EU-ARC IRIS i amb els vots dels seus socis aconseguí que els plenaris se celebren ara cada dos mesos. El regidor Serra va voler apuntar-se al seu favor el mèrit del Reglament de Participació de l’Ajuntament de Simat, cosa que provocà la resposta de Víctor Mansanet, qui li va recordar que eixe Reglament va ser redactat per Marc Cabanilles i per ell mateix, i que Joan Serra no va aportar-hi res al text, tot i que Mansanet va reconéixer que l’aleshores regidor d’Arc Iris el va defendre molt bé.
El Plenari aprovà per unanimitat l’adjudicació definitiva de les obres de millora de la Casa de la Músic a l’empresa Construcciones Francés S.A., d’Ontinyent; així com la rectificació de l’inventari municipal en dos finques rústiques situades en Els Clots; la signatura d’un conveni d’ashesió al sistema d’adquisició centralitzada de la Diputació de València (Central de Compres); la petició a la Conselleria d’Educació de l’ampliació del centre escolar públic Valldigna (més aules i un possible menjador).
Quant a les mocions presentades per EU-ARC IRIS (les quals pengem en aquest blog perquè puguen conéixer-les tots els veïns i veïnes), el govern municipal votà en contra de l’alternativa formulada per Víctor Mansanet perquè els camions i altres vehicles pesats puguen aparcar en llocs delimitats per l’Ajuntament, i així eliminar els estacionaments incòmodes i perillosos. Nosaltres vam proposar obrir un estacionament de vehicles pesats en els carrers dels Brolls (ja n’hi ha camions estacionats) i un altre en els solars que estan ran del llavador de la Font Menor. Com sempre, EU-ARC IRIS es van avançar a l’equip de govern, que només aparéixer la notícia de la nostra proposta en aquest blog, van afanyar-se a netejar aquell indret.Tampoc van voler els Serra, Eladi i Agustina aprovar la moció d’EU-ARC IRIS que proposa frenar la degradació urbanística que pateix el casc antic del poble, ni que es redacte un pla de cara als pròxims anys ni un altre pla de millora de l’esmentat casc antic. En la moció presentada pel nostre regidor se’n donaven pèls i senyals, i s’hi indicaven solucions. Ells, i en especial el regidor d’Urbanisme (Joan Serra), pensen que és millor no fer-ne cas i malgastar diners en festes, dinars i bandes sonores ineficients.
Més escandalós va ser, però, no negativa de tot l’equip de govern (PSOE, Bloc i Serra), —i en van tres— de reposar el carrer dedicat al grup musical Al Tall i als Maulets. Víctor Mansanet va formular una moció perquè es complira l’acord municipal adoptat l’1 d’abril d’enguany a favor de la col·locació d’una placa de carrer o plaça als cèlebres artistes valencians i als partisans antiborbònics. La resposta d’Eladi Mainar a esta negativa va ser patètica, a més de ridícula, ja que l'única raó, segons hem pogut esbrinar, d’aquest incompliment és que “ha de ser unànim”. Eladi Mainar, un significat espanyolista, defensava amb aquesta actitud l’enveja del seu company de pastís, Joan Serra (¿nacionalista? o més bè “egocentriconacionalista”?), qui no vol que la iniciativa haja estat d’EU-ARC IRIS. Víctor Mansanet va dir després del Ple que denunciarà aquesta actitud davant els mitjans informatius i presentarà un recurs davant els òrgans competents perquè s’execute demanera immediata el mandat de la Corporació d’obrir un carrer amb el nom d’Al Tall i un altre amb el nom dels Maulets.
El tripartit tampoc va aprovar la moció d’EU-ARC IRIS contra la il·legalització de les organitzacions Acció Nacionalista Basca (ANB) i Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB), duta a terme pel fiscal general a instàncies del govern de José Luis Rodríguez Zapatero. EU-ARC IRIS considera que aquests dos partits són representants legítims i democràtics d’una part del poble basc, i demana que l’esquerra abertzale estiga present en un procés de pau entre l’estat espanyol i els representants legals i democràtics d’Euskal Herria a fi de construir un nou marc democràtic que respecte la voluntat del mateix poble basc de decidir sobre el seu futur. Mansanet condemnà la criminalització de l’esquerra abertzale i apel·là al Tribunal Europeu dels Drets Humans perquè considere i estudie les reclamacions fetes per l’esquerra abertzale per tal de fer-hi justícia.
EU-ARC IRIS va presentar finalment una moció per mitjà de la qual denuncia el retard de la posada en marxa de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania de la Comunitat Valenciana, i exigeix que es procedesca al pagament immediat de les prestacions a les persones més necessitade i desafavorides de la nostra societat, així com a aquelles persones i famílies que viuen en una injusta exclusió social. Aquesta moció va ser aprovada unànimament per tots els membres i totes les membres de la Corporació.
Finalment, el portaveu d’Esquerra Republicana, Joan Serra, presentà una moció (copiada d’un document sindical) per a sol·licitar l’adheriment al Manifest de la Plataforma en Defensa d’un Esenyament Públic, moció que el primer tinent d’alcalde del nostre consistori va dirigir a “l’Il·lm. Sr. Ferran Verdú, alcalde de l’Ajuntament de Simat”.
En el torn d’intervencions, l’esposa del regidor Joan Serra, Sra. Imma Cunyat, va llegir una espècie de manifest a favor de la “labor, entrega i dedicació” del seu company sentimental i correligionari i de l’assessor d’aquest en l’Ajuntament, Xavier Català. Per la seua part, la regidora del Bloc, Agustina Brines, intentà arrencar dels altres regidors i regidores una “manifestació de solidaritat a favor de Joan Serra”, al qual un grupuscle de feixistes blavers li havien pintat el seu cotxe. Víctor Mansanet va intervindre perquè es condemnaren eixes agressions feixistes i que no es centraren en cap nom, ja que han sigut diversos veïns de Simat els que les han patides, i alguns inclús d’una manera més acarnissada i salvatge.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Alguns diuen (ja podeu imaginar qui)que Arc Iris=PP.
Però veguent el que passa en la realitat, qui suprimeix els plenaris per a que la gent no participe, qui tomba mocions totalment d'esquerres, qui li lleva el carrer d'Alt Tall, qui es bota els acords plenaris, etc, etc, ... mñes be resulta que

TriPPartit = 3 PP's

Anònim ha dit...

Tens raó.
Ara resulta que Morera (gerifalte del BLOC) alaba a Zaplana, diguent que volia molt el valencià.

Gràcies Morera, per aclarir-nos on esteu situats tu i els teus.

Anònim ha dit...

A vore si voler saber:
1-Qui ordenà llevar la placa d'Al Tall ?
2-Perquè Joan Serra té assessor i l'alcalde no?
3-Tots els alcaldes que van cobrar a l'Agost?
4-Es va a solucionar l'aparcament camions en el poble?
5-Perquè plenaris a dos mesos? Per a fer menys viatges? per a donar menys explicacions?
6-Perquè gastar 8.000 € en cavallons ? si la història ens diu que sempre han acabat eliminant-se,per tant dos gastos posar i llevar.
6-Poque no es desenvolupa el reglament de participació ciutadana? abans era Seba qui no ho feia i ara?.
7-Hi ha algun pla a Lp per a la crisi econòmica del poble?.
8-Perque porta 7 anys sense urbanitzar-se la part que queda de la Font menor.
9-Si des de Primo de Rivera no s'havia invertit en escoles a Simat, i l'ultim que s'ha fet ha quedat insuficient algú hauria de demanar perdó al poble.
10-..................
11.....................
Si voler saber tot açò és ser de dretes, francament no seré de dretes però hauré de buscar una tercera via.

Anònim ha dit...

Efectivament, sembla que avui en dia voler saber, es ser de dretes.
A les hores, ?que serà ser d'esquerres?
No patiu que entre Eladi i Serra ens ho aclariran tot.

Anònim ha dit...

Tenim un govern municipal feixista, pesseter, prepotent,que no escolta al poble, que fa el que li dona la gana, que es pugen els sous, que es redueixen la feina,estan recordant-nos l´època franquista, fent les coses d´amagat i tirant-se floretes a base d´acumular càrrecs i mantindre Mancomunitats per demanar subvencions per a una"famosa" editorial.
La majoria d´ells cobrant dos sous i això que el 4 d´agost van dir no es feia falta un altre sou.
Posant-se assessors a sou, i menys mal que l´assessora principal del Superregidor no cobra.
On hem anat a parar?
Ens costarà dir-li a Colom que torne?
Aquesta gent té tant poca vergonya que són inclós incapaços de pensar en dimitir. Quan estaven en l´oposició ja no tenien dignitat perquè buscaven els seus interessos particulars, i ara que "manen" encara en tenen menys.

Anònim ha dit...

arc iris apendix del PP