divendres, 28 de novembre del 2008

EL TRIPARTIT TOMBA UNA MOCIÓ D'EU-ARC IRIS PER A SALVAR EL CASC ANTIC


PSPV, Bloc i Esquerra Republicana van tombar al darrer ple amb el seu vot una moció d'EU-Arc Iris que demanava programar una intervenció immediata i continuada al casc antic de Simat per revertir l'estat de degradació urbanística en el que està sumit de fa anys, i tampoc van donar una alternativa per a salvar la part més antiga de Simat.
La moció d'EU-Arc Iris era correlativa a la successió de denuncies efectuades a través d'aquesta web sobre el progressiu deteriorament del casc antic, i amb tota sinceritat, no esperàvem que el tripartit anara a tombar-la, en primer lloc per l'evidència del mal estat del casc antic, i en segon lloc perquè no era una iniciativa partidista. Al contrari, EU-Arc Iris considera que el deteriorament urbanístic del casc antic pot arribar a ser irreversible si no s'intervé d'immediat, i a més pot comportar un deteriorament social si els veïns opten per abandonar la part vella a causa de la manca de serveis i dotacions.
La moció demanava una planificació a llarg termini per a recuperar la part antiga, millorar la qualitat de vida dels seus veïns, establir un mínim d'inversió del pressupost municipal, i incorporar la trama urbana al llistat de punts visitables. Hi ha nombrosos programes institucionals de subvencions i d'estimulació de la inversió privada, ajudes a la restauració d'habitatges, eliminació de cablejat i antenes, embelliment de carrers, repoblament de zones degradades amb joves, creació de noves zones verdes, etc, etc.
A més, com que la recuperació del casc antic és una tasca a llarg termini, EU-Arc Iris considera que no era convenient retardar-la per tal d'evitar un major grau de deteriorament urbanístic.
El tripartit no ho ha cregut així. Ara confiem en que PSPV, Bloc i Esquerra Republicana ens donen una solució alternativa, perquè els veïns del casc antic no entenen de negatives absurdes derivades d'enfrontaments polítics.
Cal recordar, per si algú ho havia oblidat, que el regidor d'Urbanisme, i per tant responsable de l'estat del casc urbà, és el regidor d'Esquerra Republicana, Joan Serra.

2 comentaris:

un simater ha dit...

això del casc antic està molt be espere que milloreu els casc antic del poble ja que està bastant deteriorat, tambe magradaria que l'ajuntament destinara una quantitat de diners per a repoblar el toro poc a poc, crec que es una mesura bastant beneficiosa per al poble ja que totes les muntanyes estan cremades, espere que algun regidor agafe aquesta proposta i que intente entrar-la al ple moltes gràcies

Anònim ha dit...

Els del tri-PPartit han donat alguna raó per a no voler intentar arreglar el casc antic de simat?

Jo crec que tinc una raó. I és que como se'ls ha ocorregut a ells, no podem permitir-ho.
Son així de miserables.
De totes formes, ja sabem que la culpa es d'Arc Iris.
O dit d'un altra manera, Arc Iris=PP