dissabte, 1 de novembre del 2008

NOVA CONVOCATÒRIA ALS COMERCIANTS DE SIMAT

L'Ajuntament de Simat ha tornat a convocar hui dilluns a tots els comerciants de Simat per tal de promoure l'associacionisme i impulsar campanyes de promoció. La convocatòria arriba ara de dos regidories, la de Promoció Econòmica, que va convocar la primera reunió ara fa tres setmanes, i se li afig ara la de Participació Ciutadana, de la que és titular la alcaldessa en potència del Bloc Agustina B. Sirerol.
Els comerciants locals han rebut la nova convocatòria amb un ordre del dia que inclou, a més de tramitar la constitució de l'associació de comerciants, la possibilitat d'obrir la web municipal als comerços locals per a anunciar els seus establiments, tal com està fent la web d'Arc Iris, i una campanya de promoció comercial als carrers de Simat durant la campanya de Nadal, entre altres punts.
La voluntat és bona, però els regidors de Promoció Econòmica i Participació Ciutadana corren el risc d'incórrer en un error. No cal promocionar el comerç local. Els clients del comerç de Simat ja saben quan necessiten roba que existeix Modes Àngela, quan necessiten una planxa que existeix Electrogás, i quan necessiten un enciam que està Ca Sauret o Ca Set Anys. Tots els actuals clients dels establiments de Simat ja saben que existeixen els establiments que existeixen, que són els que són, i no en són molts.
El que ha de procurar l'Ajuntament és incrementar la quantitat de clients dels comerços locals, i això no es fa posant estores roges a les voreres ni plantant arbrets de Nadal. És a dir, Olegari no vendrà més botifarres si li col.loquen una estora roja a la vorera, oi?. El que ha de fer l'Ajuntament és incrementar el nombre de potencials clientes, i els nous clients només poden arribar de fora de Simat.
Els arbrets de Nadal no són la solució. El comerç local només farà més caixa si en comptes de vindre 50 persones a la setmana a visitar el monestir, en vingueren 5.000. Aleshores potser Olegari sí vendria més botifarres.
Arc Iris adverteix que no permetrà invents, improvisacions, campanyes americanes, ni despeses inútils per tal de promocionar el comerç local. El comerç local només es promociona portant més gent a Simat, incrementant els potencials clients, i augmentant el turisme, cosa que ningú fins ara ha estat capaç d'aconseguir, ni conselleries, ni governs del PSPV-Bloc, ni governs del PP, ni ara governs del tripartit.
Per tant, compte amb els invents, que no són gratis.