divendres, 7 de novembre del 2008

COL.LABORACIÓ ENTRE LA UNIVERSITAT I LA VALLDIGNA


Els alcaldes, el president de la Mancomunitat, el vicepresident de la Fundació Jaume II, i els representants de la Universitat, al final de la reunió.
El Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València assessorarà als municipis de la Valldigna en matèries com l'ordenació territorial i el desenvolupament econòmic, tal com van acordar representants del centre universitari i dels ajuntaments en la reunió que van celebrar el dilluns, i en la que també va participar el regidor d'EU-Arc Iris.
A eixa reunió van acudir els alcaldes de Barx, Benifairó i Simat, un regidor de Tavernes en representació de l'alcalde, així com representants de tots els grups municipals, llevat del PP de Simat, que no va participar.
El director del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, Joan d'Alcázar, va explicar als representants municipals de la Valldigna que el centre universitari està a disposició del seu entorn social, i en este sentit pot assessorar i col·laborar en aspectes supramunicipals com l'ordenació territorial de la Valldigna, o el futur del riu Vaca, així com en qüestions estrictament locals que afecten els àmbits de cada municipi.
En la reunió també va participar el director de l'Institut de Desenvolupament Local de la Universitat, Joan Noguera.
En este sentit, cal recordar que la Universitat manté distintes línies de col·laboració amb l'Ajuntament de Simat. En primer lloc, està elaborant en l'actualitat un estudi de viabilitat per a l'execució del futur polígon industrial de Simat per encàrrec de l'Ajuntament, està en marxa el projecte cultural l'Arxiu de la Paraula, i en el futur es planteja la possibilitat que Simat siga la seu d'una de les àrees del Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València, en concret, un departament especialitzat en cine.
El regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, ha valorat de forma positiva la reunió, tot i que va qüestionar el pagament de 6.000 euros al centre universitari per a fer un estudi de viabilitat del polígon industrial. En opinió de Víctor Mansanet, el que passa en realitat al voltant del polígon és que s'ha fet tard, que ninguna empresa vol assolir el repte d'executar la urbanització, i que no hi ha demanda de sòl. Per tot això, Víctor Mansanet ha anunciat que EU-Arc Iris elaborarà el seu propi estudi de viabilitat del polígon, això sí, gratis per a l'Ajuntament.