dimarts, 3 de juny del 2008

ARC IRIS AJUDA A SUPERAR LA CRISI

L'Associació Arc Iris acaba d'insertar al lateral dret d'aquest bloc un enllaç permanent amb el Centre de Serveis Integrals i d'Ocupació de l'Ajuntament de Gandia, on es publiciten a diari desenes d'ofertes de treball. Este servei municipal és un dels més dinàmics i eficaços que hi ha a la Safor a l'hora de trobar feina, rebre formació específica, assessorament, i orientació per tal de trobar el lloc més adeqüat de treball. També s'hi assessoren empreses en selecció de personal i desenvolupament de projectes.
Ara mateix hi ha una oferta interessant de 80 llocs de treball d'una empresa que està a punt d'obrir un nou centre comercial a les afores de Gandia.
Per poder accedir a la informació completa de les ofertes de treball i per optar a un lloc de treball és obligatori inscriure's al Centre de Serveis Integrals i d'Ocupació de Gandia, al polígon industrial Alcodar, just abans d'entrar a la ciutat per l'accés nord de la N-332, al costat de Mercadona (antic Dinos) . És un tràmit senzill i paga la pena per estar al corrent de totes les possibilitats de feina a Gandia i també a la Safor.
Arc Iris vol contribuir d'aquesta manera a que els simaters puguen capejar la crisi i superar les dificultats que ja estan deixant-se notar en moltes famílies, perquè, tot s'ha de dir, si hem d'esperar a que l'Ajuntament de Simat estimule la creació de llocs de treball, algú pot morir d'inanició.
El que lamentem des d'Arc Iris és tindre que remetre a serveis d'ocupació d'altres municipis i no poder ofertar un sol lloc de treball a Simat, encara que sembla que no hi ha remei. Incentivar els simaters per a treballar fora del seu municipi es contribuir a la paulatina despoblació i desactivació econòmica, però hui per hui no hi ha eixida millor.
Arc Iris insisteix en la denuncia de que a Simat no s'ha creat un sol lloc de treball en tots els anys de la democràcia actual, i en van trenta d'anys. Més bé se n'han destruït, perquè fa 20 anys el cultiu de la taronja era rendible i generava tota una cadena de prosperitat. Ara, però, si algú opta a un lloc de treball digne ha d'eixir necessàriament de Simat, amb el que implica per al futur del poble, que perd vida i dinamisme.