diumenge, 29 de juny del 2008

L'ASSALT A L'ULTRALERMISME DE LA SAFOR ES GESTA A SIMAT

Després de la rendició incondicional de Joan Lerma davant Leire Pajín per a encapçalar la delegació del PSPV al congrés federal del PSOE, el que suposa la defenestració definitiva del lermisme, comença ara l'assalt al reducte ultralermista de la Safor, enrocat a Gandia. I l'assalt es gesta a Simat, Xeraco i Oliva, entre altres pobles, on grups de militants estan confeccionant una alternativa de cara al congrés comarcal que al setembre haurà d'escollir als delegats per al congrés nacional, d'on eixirà la nova executiva del PSPV.
L'actual gestora lermista del PSPV, on s'hi acull al secretari comarcal de la Safor, l'ultralermista Alfredo Boix, està acorralada després de que als congressos comarcals per a triar als delegats a Madrid no haja aconseguit més del 30% de representants, enfront al 70% de totes les forces antilermistes que han donat suport a Pajín. Ha estat una forma de dir "ja n'hi ha prou" a aquells que han dirigit el partit des de 1979, i pretenien seguir dirigint-lo.
Ara, però, pertoca l'assalt a la Safor per dir prou a una direcció que ha anat perdent de forma paulatina representació municipal fins a vore perillar la posició de segona força comarcal en favor del Bloc. La primacia del PP demostrada a les darreres eleccions no ha estat suficient per donar un cop d'atenció a la direcció comarcal del PSPV. Ara, però, la proximitat del congrés nacional ha mobilitzat a aquells militants socialistes que pensen que és l'hora de la renovació.
Tot i això, l'ultralermisme intenta sobreviure apuntant-s'hi al vendaval Pajín. Quan han vist que no hi tenien res a fer, els senyors de la guerra s'han disfressat d'integradors i han dit que no van a presentar batalla a Pajín perquè ells estan per l'enteniment. I ho diu gent com Lerma o Puig, que quan han pogut han deixat mil cadàvers al camí. Vertaders camaleons.
Arc Iris confia en una renovació profunda al PSPV que ens permeta apropar postures a Simat, i espera per tant que al lermisme se l'aparte definitivament de qualsevol parcel.la de decissió. Alfredo Boix no és interlocutor per a Arc iris.