dijous, 19 de juny del 2008

ARC IRIS ENCETA UNA CAMPANYA CONTRA LES ÚLTIMES REMINISCÈNCIES FEIXISTES A SIMAT

Arc Iris i Esquerra Unida anuncien que van a emprendre una campanya per combatre les últimes reminiscències feixistes a Simat, incloent-hi tota mena de pràctiques abusives i excessos en el comportament de determinades persones des de posicions dominants.
D'entrada, EU i Arc Iris ha comprovat que hi ha encara determinats funcionaris públics de la sanitat pública al consultori de Simat que cobren per serveis que s'haurien de prestar de forma gratuïta, i que fins i tot accepten "regals" de forma freqüent i regular.
Una investigació empresa per la nostra coalició ha demostrat que l'eliminació de l'anomenada "iguala" fa més d'una dècada, no ha suposat l'eliminació real d'aquesta pràctica il.legal i abusiva, i que hi ha encara molts usuaris de la sanitat pública primària que es veuen en l'obligació de fer front a pagaments per rebre atencions a les que tenen dret de forma gratuïta.
EU i Arc Iris no poden permetre l'existència al segle XXI de pràctiques vuitcentistes, i en farà ús de totes les eines al seu abast per combatre eixes pràctiques, en primera instància des de l'ajuntament, on instarà al govern local a perseguir eixes actituds. Si no prospera la iniciativa a l'ajuntament, EU-Arc Iris iniciarà accions de denúncia pel seu compte que arribaran a la Conselleria de Sanitat, al Síndic de Greuges, i si cal a la justícia, perquè el cobrament il.legal d'atencions que es presten des de serveis públics pot constituir un delicte.
Però no sols a la sanitat pública s'han detectat abusos. També s'investigaran presumptes contractacions irregulars de treballadors en condicions d'explotació, cobraments abusius de lloguers, sobrepreus en la venda d'habitatge de protecció oficial, etc.
Per a Arc Iris i EU la dignitat de les persones està per damunt de l'esforç que puga suposar desemmascarar eixes pràctiques i els seus autors.