dimarts, 10 de febrer del 2009

ARC IRIS DENUNCIA LA CASTELLANITZACIÓ DE LA SUCURSAL DEL VATICÀ


Arc Iris demana a la sucursal que el Vaticà té a Simat que s'aprope als creients del seu poble i utilitze a les seues cerimònies la llengua pròpia de tots els simaters, el valencià, i si cal ho demanarem personalment al rector. Tot i que Arc Iris professa l'agnosticisme i el laicisme, considera humiliant que persones creients que naixen, viuen i moren en valencià hagen d'escoltar misses i assistir a comunions, bodes i funerals en castellà, una llengua que molts dels creients simaters, sobretot els de més edat, ni tan sols saben parlar.
Per tant, des de la relació de respecte que hem mantés i desitgem seguir mantenint amb la sucursal vaticana, Arc Iris demana que tots els oficis religiosos ordinaris es facen en valencià, que tots els sagraments d'administren en valencià, que l'Aleluia s'edite en valencià, i que tota la retolació de la seu vaticana de Simat es canvie al valencià. Només són admissibles misses en castellà en oficis particulars en el cas que ho demane qui el paga. Els oficis són d'entrada en castellà, i només si qui paga ho desitja, es fan en valencià, quan hauria de ser a l'inrevés. D'entrada la llengua que empre l'Església catòlica a Simat hauria de ser el valencià, i si algú desitja una missa en castellà o en tabajara, hauria de sol.licitar-ho. Sempre som els valencians que ens hem d'humiliar.
I "per l'amor de Déu", el representant del Vaticà a Simat podia tenir un detall llevant el cartell aquell de "Escuelas Nacionales".
Seria possible a Simat tindre una Església com la basca?
Res més, amb el desig de que ens siga concedida la gràcia.

26 comentaris:

Anònim ha dit...

"sucursal del Vaticà" ja són ganes de no dir la paraula "església"

Anònim ha dit...

Segur que tot açò és culpa del tripartit i el retor realment és Serra disfressat.

Anònim ha dit...

A mi m'agrada lo de sucursal del vaticà.
Però si li diu esglesia, tampoc passa res.
El llenguatge quan més ric, millor.

Anònim ha dit...

"Tot i que Arc Iris professa l'agnosticisme i el laicisme"

Si home, declarant-se així, com us atreviu a ficar-vos a casa d'un altre, a més no és obligatori assistir, a vosaltres com us asseuria que algun grup us convidés que escrivíssiu aquesta pàgina en Castellà?


P.D. Un Pepero aleccionat per el del Libro Gordo de Petete...........

Anònim ha dit...

Estimat pepero. A mi el que m'agradaria saber és en este cas qui es clava a casa de qui. Qui ens diu si hem de follar amb condó o sense condó, si hem o no d'avortar, si hem de tindre relacions i amb qui les hem de tindre, si és o no legal l'eutanàsia, amb qui ens hem de casar i amb qui no, si podem o no experimentar amb cèl.lules d'embrió, i si anem arrere, si el Món era rodó o quadrat, si venim de la mona o d'una costella. Va home va.

Anònim ha dit...

Al de fa dos. Arc Iris no es clava en casa aliena. Resulta que quan parents, amics o coneguts nostres els bategen, es casen, comulguen o es moren, ens toca assistir vullgam o no a misses i funerals en castellà. Aixina que més respecte.

Anònim ha dit...

Això. Volem follar en valencià.

Anònim ha dit...

Ni en valencià ni en castellà. Les misses a la creueta del Toro.

Anònim ha dit...

El que podia fer la sucursal del Vaticà és arreglar la façana, sinó vindran Serra i Macartur i la faran enderrocar.

Anònim ha dit...

Si et declares agnostic i laic no tens per què assistir a aquests actes que esmentes.............

Anònim ha dit...

A mi m'agradaria vore l'escriptura del complexe parroquial i la liquidació de l'Impost de Béns Immobles.

Anònim ha dit...

El pobre Seba fent d'alcalde amb els trages de casar-se, i a Camps regalant-li'ls els amiguets. La mordida del PP està mal repartida.

Anònim ha dit...

Però, Ttigos, si sau criat baix les faldes del Vicari, a la Parroqial i esteu farts de cantar Mayos(con flores a María) i heu anat a la Parroquial com a gent del "puntet" mai al Grupo, com a fills de obrers i proletaris.........Què aneu diguent ara?????............

P.D. Amén de ser discipuls del tío Saborit, que tocava el tambor en la boina roja, allà en Montejurra.............

Anònim ha dit...

Estarà Arc Iris en la trama de corrupció dels seus socis del PP?

Anònim ha dit...

algú em pot explicar si les "misses" de l´ESGLÉSIA DE LA TRIGOLOGIA són en valencià normatiu o valensià popular?

Anònim ha dit...

"El pobre seba" pertany a un partit corrupte ple de corruptes, i la gent que l´envolta a simat es franquista de tota la vida.
Espere d´arc iris la mateixa celeritat en explicar la corrupció del al partit no hi han vots que rascar?

Anònim ha dit...

Un aplaudiment per al Pepero que ja està escrivint el valencià com Déu mana!!!

Anònim ha dit...

Les campanes que se les toquen als seus ous.Prohibició ja.

Anònim ha dit...

Arc Iris no està en la trama de corrupció del PP. Està en la trama corrupta de les aigües potables del Bloc a Calp i Xàbia. Que no s'entereu de res.

Anònim ha dit...

Però què aneu dient? Els únics que s'han criat baix les faldes de vicaris i retors són juan maría mansanet i aureli mansanet, que encara van portant peanes i guions vestits amb pantalons de tergal. Ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja.

Anònim ha dit...

es que joan ma i l´aureli son beatos de tota la vida i tenen tot el dret de ser-ho. com també jose victor de tindre eixes noves aficions.

Anònim ha dit...

Ahí estem. Uns tenen dret a ser el que vullguen ser, fins i tot del ku klux klan si ho han sigut de tota la vida. Però els demés no tenen dret ni a ser d'Arc Iris, i els demanen que desapareguen del mapa. Feixistes.

Anònim ha dit...

que t´has fumat rei?

Anònim ha dit...

Botifarra for you.

Anònim ha dit...

No es molt coherent que els vostres fills vagen a religió mentre vosaltres prediqueu el laicisme. la religió a l´esglesia. Volem una escola laica.
Que deu vos beneixca.

Anònim ha dit...

Yeeeeeeee...
Que Serreta també ha estat baix les faldes del vicari.
I la seua dóna estava interna en un col·legi de monges a Alzira.
De ahí la seua mania d´acaparar càrrecs.