dijous, 12 de febrer del 2009

EL CENTRE INTERNACIONAL DE GANDIA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA PRESENTA UN PROGRAMA ESTABLE D'ACTIVITATS A SIMAT

(REMÉS)
El Centre Internacional de Gandia i l'Ajuntament de Simat de la Valldigna han presentat hui en roda de premsa el conveni de col·laboració que han firmat per a la creació de la unitat “UniverSimat” a través de la qual la Universitat de València comptarà amb una presència estable a Simat. En total, han sigut set els acords als quals han arribat les dues institucions. Eladi Mainar, alcalde de Simat, ha destacat “l’interès del seu consistori en refermar la simbiosi entre la universitat i els pobles, salvaguardar la distància i possibilitar a tota la gent apropar-se al coneixement universitari”. Per la seva banda, Joan del Alcàzar, director del CIG, ha destacat que amb aquest conveni “la universitat arriba a Simat amb tota la seua versatilitat ja que realitzarem transferència de coneixement, de formació i de cultura”.
Els tres eixos a què es referia el director del CIG són els que sustenten tots els projectes presentats. En el camp de la transferència de coneixement s'han firmat tres contractes d'investigació. En el primer d'ells, ja realitzat, s'ha estudiat la viabilitat d'un polígon industrial a Simat. L'objectiu d'este estudi ha sigut establir la demanda potencial de Simat i de la resta de la Valldigna per a poder determinar les característiques que hauria de tindre el futur polígon. Els resultats d'este informe ja han sigut presentats al consistori i els resultats es donaran a conèixer en breu.
El segon estudi consistirà a establir les bases per a un pla d'optimització dels recursos humans de l'ajuntament. La realització d'este estudi permetrà conèixer la situació actual del personal funcionari de l'ajuntament, així es comptarà amb les bases necessàries per a dotar dels mitjans tècnics i materials necessaris per a la situació actual dels recursos humans de l'Ajuntament. Estos dos estudis han sigut realitzats pel grup d'investigació de l'Institut de Desenvolupament Local del CIG.
L'últim dels contractes d'investigació signats es refereix a la creació d'un Arxiu de la Paraula, coordinat pel director del CIG, Joan del Alcàzar. Es tracta de posar en marxa un centre de recollida i custòdia d'informació oral per tal de custodiar el testimoni de persones d'avançada edat que tenen una informació d'interés per a traslladar a futures generacions.

Activitats formatives i culturals

Entre les activitats formatives presentades es troben, en primer lloc, posar en marxa el programa “Simat, generacions connectades”, una activitat que s’ha iniciat aquesta mateixa setmana. Aquest programa de treball intergeneracional permetrà als jóvens i els majors de Simat compartir experiències de vida, és per això que compta amb la participació dels alumnes de secundaria i els jubilats del municipi. Una activitat, aquesta, coordinada per Sacramento Pinazo, responsable de la unitat d’envelliment actiu i relacions intergeneracionals del CIG. En segon lloc, es realitzaran dos cursos dirigits a cuidadors de persones dependents. Un d’ells dirigit a els cuidadors de les persones malaltes d’Alzheimer i l’altre destinat a millorar l’atenció a les persones dependents, així com establir les pautes per millorar la salut de dels seus curadors. Les dates de celebració d’aquestos cursos es tancaran en les properes setmanes.
Per últim s’ha presentat un cicle de cinema i conferències impartit per professorat de la Universitat de València. En aquest cicle es tractaran temes diversos com el recent conflicte a Gaza, la violència juvenil, els problemes de salut mental o l’existència o no d’un nacionalisme espanyol. Aquest cicle començarà el proper 26 de febrer i es realitzarà una sessió mensual.
Amb la signatura d’aquest conveni, el Centre Internacional de Gandia de la Universitat de València dona un pas més en el seu interès per extendre la seva activitat més enllà de Gandia i convertir-se en un referent per a les comarques centrals valencianes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot el que represente cultura i animació, benvingut siga.

Anònim ha dit...

Sr Alcalde Florero:
Vist el que ens passa amb les ajudes, i entenent que vosté és un professional de les mateixes, com demostra la seua trajectòria, sería d´agrair que li posara més interés a allò que necessita el poble que a la seva Editorial.
Esperem que siga tan eficient en ajudes per al poble, com fins ara ha sigut per a la seua editorial (butxaca).
Dediques a lo seu i deixe´ns el poble tranquil. Sinó no guanyem ni per a assessors.
Records per als seus socis de govern, Serra, Joan Maria Mansanet, Colom i McArtur.

Anònim ha dit...

El de les rodes de premsa ho rea el Serra, tot s'apegua.

Anònim ha dit...

Enhorabona al trio. em pareix una magnifica noticia