dimecres, 25 de febrer del 2009

EU-ARC IRIS PROPOSA DEDICAR ELS DINERS DEL PLA DE CAMPS A LA REHABILITACIÓ INTEGRAL DEL CASC ANTIC


El carrer del Toro, un dels més bonics del casc antic.
El dissabte 28 de febrer s'obri el termini de dos mesos per a presentar els projectes a finançar amb el pla de millora de municipis que ha aprovat el Govern valencià, i del que a Simat corresponen més de 700.000 euros.
Com que atenent a l'experiència del pla de Zapatero no es previsible que el multigovern consulte al poble abans d'aprovar les projectes, EU-Arc Iris fa la seua proposta des d'aquesta pàgina per a que el trio la torne a tirar al fem
EU-Arc Iris considera que la millor opció per a invertir els 700.000 euros, la que més ocupació generaria, i la que més beneficis reportaria en millora de la trama urbana i posada en valor de l'atractiu turístic del nostre municipi, seria la rehabilitació integral del casc antic.
Part dels diners del Pla Zapatero s'han destinat a obres corrents que tenien que estar ja fetes amb el pressupost ordinari, com ara la construcció de nous nínxols i la rehabilitació del sector nord del cementiri, i a altres actuacions absurdes com la conversió del mercat en una sala multiusos a temps parcial per a que el gran Serra es rescabale de no haver pogut complir la seua promesa de crear un casal jove. Amb eixa partida només es recuperarà la plaça de l'Església, la plaça del Colomer i la Font Menor.
Per tant, amb la nova oportunitat que ofereix ara la Generalitat, EU-Arc Iris rescata la seua proposta inicial de rehabilitar de forma íntegra el casc antic, que consisteix en la redacció i adjudicació simultània de diversos projectes de rehabilitació urbana, un per carrer, de tal forma que l'execució fóra simultània i poder recuperar la totalitat del casc antic tot a la vegada. Hem elaborat una memòria consistent en la redacció de di-set projectes per a la rehabilitació de di-set carrers: Primer de Maig, Montdúver, Toro, Santa Anna, Calvari, Sant Roc, Pou, Joanot Martorell, l'Om, Església, Sant Antoni, Cine, Barxeta, Sant Josep, Pintor Sorolla, França i la Travessia de Calvari i l'Om. Amb els 700.000 euros del Pla de Camps la rehabilitació sí pot ser ara integral, atés que la plaça de l'Església ja estarà rehabilitada amb els diners de Zapatero. Per tant, hem calculat un seguit d'intervencions simultànies consistents en semipeatonalitzacions, renovació de mobiliari urbà, i jardineria, amb un cost que oscil.la entre els 15.000 euros del carrer Montdúver, el més menut, i els 110.000 euros de la intervenció més important, que seria la del carrer de l'Om, a les que ara s'en poden afegir fins a completar els 700.000 euros de l'ajuda autonòmica.
Amb això s'aconseguia un doble objectiu: d'una banda revitalitzar l'economia local i l'ocupació amb tot un seguit d'adjudicacions que beneficiarien a di-set empreses de forma simultània, el que permetria beneficiar a empreses locals, i d'altra banda recuperar amb només un any la major part del casc antic de Simat, una intervenció que de no ser així portaria més d'una dècada de treballs.
Amb el destí que el multigovern ha donat als 600.000 euros de Zapatero el casc antic seguirà gairebé amb el mateix mal estat.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Si el pla Zapatero s'ha gastat en obres corrents és perque l'1.2 milions que teniem se'ls ha fotut algu que comença per P i s'acaba per P.

Anònim ha dit...

Arquers informeu-se un poquet abans de publicar notícies que sempre feu el mateix. Seràn les pròpies conselleries qui presentaran els projectes i els adjudicaran. Alomillor els amics de Sebas de València porten a Orange Market, ens organitza un event i s'enbutxaca la meitat dels 700.000 euros iau.

Anònim ha dit...

Borinoters, informeu-se un poquet. Seran les conselleries les que adjudicaran les obres, però són els ajuntaments els qui proposaran els projectes a adjudicar.

Anònim ha dit...

Al de les conselleries "proposen":

Com es pot ser tant ignorant i al mateix temps tant atrevit.
Serà que ignorància i atreviment, van sempre junts?.

Anònim ha dit...

Açò està ple de "ingenieros". Ací tots els tontos fan rellotges. I pel que es veu, al tripartit hi ha molts rellotgers.

Anònim ha dit...

Hi ha algú que vullga opinar sobre la proposta sense insultar?
A mi en sembla prou bona.
Per una part es dona feina i per l'altra, el poble quedaria més presentable.

Anònim ha dit...

A mi també em pareix molt bé l'idea que proposa Arc.
Espere que prenga nota l'actual govern local.

Anònim ha dit...

Si amb 800€ reformeu tot el casc antic vos tindriem que fer ministres d´hisenda.
El pla zapatero es destina ja a reformar-lo i quan el van presentar ja van dir que si arribaven mes diners continuarien en els carrers que queden, pero fan falta prou mes de 800.

Anònim ha dit...

Què diu este de 800 euros? Tas tornat varilla?