dimecres, 4 de febrer del 2009

MIG ANY DE TRIO: RES A BABORD, RES A ESTRIBORD


UN ARTICLE DE MARC CABANILLES

President de l'Agrupació Ciutadana Arc Iris


Hui 4 de febrer el multigovern de Simat compleix mig any, i aquesta vegada se'ns han avançat en fer el balanç. L'alcalde i cap de llista del PSPV ha fet el seu en un article publicat ahir al diari Levante-EMV en el que es limita a dir que Simat és progressista, com també l'ha fet un autor anònim amb un pamflet distribuït pel presumpte estafador i explotador d'immigrants General Mac Arthur.
Diu l'alcalde que Simat funciona, i ha tingut el detall d'afegir això de malgrat tot. Malgrat tot, Simat funciona. És clar. Malgrat haver trencat el mandat per la meitat, malgrat haver estat catorze mesos per posar-se d'acord, malgrat haver deixat la major part de les competències en mans d'un megalóman incompetent, i malgrat els protagonismes personals, Simat funciona. A empentes i rodolons, però funciona.
I diu l'alcalde que Simat funciona perquè els partits que van presentar la moció de censura estan treballant de valent, estan portant polítiques progressistes i estan fent de Simat un poble on es puga treballar. Doncs ho hagueren pogut fer catorze mesos abans, si estaven d'acord, i ens haguérem estalviat dos anys perduts.
Diu l'alcalde que este govern ha aprovat els pressupostos abans que mai. És cert, però ho ha fet a correfuita, sense participació ciutadana, sense donar cobertura econòmica a les principals promeses del trio, i reduint les inversions al mínim.
Diu l'alcalde que estan portant polítiques progressistes. Ens hauria d'explicar què entén per polítiques progressites. És progressisme reduir a la meitat els plens ordinaris? És progressista permetre que s'exploten i estafen estrangers a Simat i no fer res? Es progressista ocultar i protegir al regidor que incompleix acords plenaris, lleva noms de carrers aprovats al ple, i no en dóna explicacions? És progressista no demanar responsabilitats pels talls de llum? És progressista pujar taxes i impostos en any de crisi? És progressista aprofitar-se'n del càrrec per a intimidar a adversaris polítics? És progressista marginar al regidor d'EU-Arc Iris a tots els actes oficials? És progressista reduir els serveis de l'Escoleta? És progressista autopromocionar-se per la megafonia municipal? És progressista aprovar els projectes del Pla Zapatero sense demanar l'opinió del poble? És progressista passar-se per l'arc de triomf el Reglament de Participació Ciutadana? Doncs si tot això és progressista, sí, hem progressat, i bona cosa.
Estan fent de Simat un poble on es puga treballar. De moment les ocupacions de nova creació deuen estar en la recollida de la garrofa, perquè ni tan sols existeix ja l'opció de collir taronges.
En qualsevol cas, no s'ha de preocupar l'alcalde ni els seus socis de govern, perquè el mentor del PSOE i presumpte estafador i extorsionador d'immigrants, el general Mac Arthur, diu a l'anònim que ha repartit que "lo están haciendo de maravilla", i "que se preparen para las otras elecciones porque hay ya muchos votos para el PSOE, y los que habrá de seguír así".
Amb els vaticinis de semblant intel.lectual i ideòleg, el PSOE de Simat no hauria de preocupar-se ni esforçar-se en fer balanços. Segons el mentor, ara en llibertat amb càrrecs, tot va rodat.
Estaran treballant de valent, però ara per ara, no s'hi veu res a babord, ni a estribord. Potser si mirem per la proa albirem alguna cosa. De moment tenim cavallons, atomitzadors (encara no ens han mostrat l'homologació), i webs cam il.legals al balcó de l'Ajuntament. Res més.
L'únic mèrit que pot atribuir-se el trio és la compra del trinquet, si finalment arriba a fer-se.
Pel que fa a la resta de coses per les que diuen que estan treballant, no cal que esperen cap agraïment. Estan treballant en un nou PGOU. És la seua obligació. Simat hauria de disposar ja d'un PGOU des de fa més d'una dècada. Però és que quan el presenten, no s'haurà arribat al final. Ans al contrari. Ahí comença. Quan el trio aconseguisca fer una proposta de PGOU, que ja aniria sent hora, vindrà, es suposa, un procés de participació ciutadana, un periode d'exposició al públic, al.legacions, resolució d'al.legacions, recursos, aprovació inicial, remissió a la Generalitat que començarà a posar traves, retindrà el document i demanarà correccions; una nova exposició pública, un nou periode d'al.legacions, i l'aprovació definitiva. Aleshores serà quan Simat podrà començar a desenvolupar-se sobre un nou model que es suposarà pactat i negociat. És a dir, que treballant com estan, amb un poc de sort aconseguirem estrenar PGOU este mandat.
Pel que fa al polígon industrial, no tenim polígon industrial. Estaran treballant, és clar. És la seua obligació, però tot i que la Generalitat ha afavorit la creació de sòl terciari i industrial, Simat encara està caçant mosques.
I una de les causes per les que Simat està caçant mosques cal buscar-la en els catorze mesos que el trio va invertir en posar-se d'acord per a presentar una moció de censura. Catorze mesos. I ve l'alcalde a dir-nos que hi ha concòrdia entre els partits del govern local. Bé.
Serra està donant més problemes dels habituals als seus socis de govern. La seua innata inclinació a creure's protagonista del Big Bang i descendent directe de George Washington està generant més d'un maldecap a la Casa del Poble, i no només entre els polítics, també entre els funcionaris. Per cert, Arc Iris està esperant a que ens comunique qui de la nostra agrupació deu 24.000 euros a l'Ajuntament, tal com ens va advertir sutilment per tal que vetarem els comentaris anònims crítics amb ell a la web. Un advertiment que ha reproduït l'anònim repartit pel general Mac Arthur sense saber d'on ha tret la xifra, que pam dalt pam baix, coincideix amb la del regidor.
Doncs això. Segur que estan treballant. No ho dubtem. Fins ahí podíem arribar. És la seua obligació. Estan treballant en un nou PGOU que entrarà en vigor d'ací a uns anys, estan treballant en els projectes del Pla de Zapatero (faltava més, podien deixar-los perdre com va fer Palomares en 2006), estan treballant en la compra del trinquet (tant de bo fructifique), i estan treballant en convéncer al promotor del polígon per a que no es tire arrere.
Això, però, no els fa millors que altres.
El que sí els faria millors que els altres serien les actituds. Els faria millors que els altres el retornar la periodicitat mensual als plens, els faria millors deixar de discriminar a l'oposició, els faria millors deixar d'autopromocionar-se per la megafonia municipal, els faria millors demanar perdó per intimidar als adversaris polítics, els faria millors aplicar el Reglament de Participació Ciutadana, els faria millors afavorir la participació ciutadana en l'aprovació dels pressupostos, els faria millors ser honestos amb les seues pròpies promeses electorals, els faria millors haver consensuat els projectes del Pla Zapatero, els faria millors dir al públic qui va llevar el carrer d'Al Tall, els faria millors mostrar l'homologació dels atomitzadors, els faria millors informar a l'oposició de la renovació del contracte de l'aigua potable per tres anys, etc, etc.
Estan treballant de valent. Estem expectatnts.

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Lo de agafar l'alcaldia va ser algo urgent i necessari. Els tres partits en un acte de responsabilitat van arribar a un acord per parar-li els peus a Sebastian, que pareixia un rei d'orient tirant caramelos sense parar i la caixa de l'ajuntament no hauria aguantat més de 2 anys a eixe ritme de despesa. Si, era tot molt bonic, pero l'alcalde no està per a dir sí a tot (per guanyar-se el vot) perque no hi han prou diners per als desitjos de tots, l'alcalde està per a seleccionar peticions segons el presupost.

Anònim ha dit...

Redeu i al assessor del Serra és necesarí per el desenvolupament del poble.

Anònim ha dit...

Ie Marc no sé si és la foto però eres prou cruel de cara.

Anònim ha dit...

Quina manipulació!! En la valoració sols dedica al trinquet un 1% (segons tot el món incluit els de l'arc iris "la millor acció pública desde l'adquisició del monestir") del article. Encara parla més de l'homologació i el carrer Al Tall (els temes infinits). Deixa de enganyar a els 4 ignorants del teu partit que ja és massa exagerat.

Anònim ha dit...

Trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet, trinquet

Al Tall, cavallons, atomitzadors, web cams...

JA ESTÀS CONTENT?

Anònim ha dit...

Pero com que el promotor esta pensanseu? No ni ha gent empreses que volen instalarse? Jo he sentit Manguan, Josai, Electrogas i el Lele.

Anònim ha dit...

webcam ilegal???

jo com a simater afincat a les Balears em pareix una molt bona acció, almenys disfrutar un poc del poble. ilegal no hi és, perquè es el propi ajuntament qui l´instal.la i no té perquè demanar permís, a més no es diferència les cares de les persones. No serà més ilegal les cameres que et graven quan entres a un banc (privat) o passes per casernes de la guardia civil. està bé tindré una web com esta, però manipular segons els vostres interessos és algo mesquí. a mi m´agrada el sistema de govern que hi ha ara, amb gent jove i totalment participatiu, no com el que intenteu dir des d´ací.

Anònim ha dit...

Dit lo de trinquet (que és molt bo), els temes "infinits" como diu algú abans (Al Tall), és un assumpte molt greu.
Perquè una persona, per molt important que es crega, no pot botar-se els acords plenaris quan li done la gana.
Lo del trinquet, després de 20 anys de governs d'esquerres, ja tocava.
Lo de Al Tall , no toca ni ara ni mai.

Anònim ha dit...

nou pacte de pp+ bloc fent mocio en Salem i traguent fora al pspv.... aixina bloc aixina despres anem de per ai de nocionalistes jajajaja

Anònim ha dit...

El passat 28 de gener la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Molins de Rei (el Baix Llobregat) va presentar al ple del consistori una moció on es demanava a l'Ajuntament de la localitat que donés suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que impulsa la plataforma Prou que cerca modificar l'article 6 de la Llei de protecció dels animals perquè la llei inclogui també els espectacles amb braus que incloguin la mort de l'animal i l'aplicació de càstigs físics, així com espectacles taurins de qualsevol modalitat, excepte les que inclouen festes amb braus que no inclouen la mort de l'animal (com els correbous).

La moció de la CUP va rebre el vot favorable d'ERC (3 regidors), CiU (3 regidors) i la pròpia CUP (1 regidor), mentre que va rebre el vot negatiu d'ICV de la localitat (Iniciativa i Esquerra per Molins de Rei, IiE, la marca d'ICV al consistori) amb 7 regidors, el del PSC (6 regidors) i el del PP (1 regidor). La votació va trencar l'equip de govern, format per ICV, ERC i CiU. El regidor d'ICV Jordi Romeu va justificar el vot negatiu del seu grup a l'abolició de les curses de braus afirmant que la moció "vol dir més coses de les que hi ha escrites", un fet que la CUP ha qualificat de soprenent, perquè el text només parlava dels drets dels animals i no entrava a valorar el tema per la vessant política o cultural.

Una valoració políticocultural que només va fer el grup del PSC al ple, que va justificar el seu vot contrari a la moció amb arguments sobre les "tradicions" (espanyoles), mentre que la CUP ha acusat el grup municipal del PSC de voler excusar el tema desviant els motius cap a la política "per amagar les aficions per la tauromàquia d'alguns dels seus regidors"

Com sempre,des de fa alguna temps els d'IU aliats amb el PP,inclús en les cruels corregudes de bous.
Els de Simat com sou pro-CUP no sé que haurieu fet

Anònim ha dit...

Massa llarg per a llegir,sobretot des de que sé que Marcos,al que pensava amb més trellat,rema amb el mateix sentit que els altres membres de la secta arquera.Llegint una mica per damunt veus més del mateix.

Anònim ha dit...

Ningú més cec que el qui no vol vore.
Estem governats per caciques, per gent que està malalta.
Ningú més fals que el Pentaregidor, que fa un any treia foc per la boca perquè ningú li feia cas.
Hem pogut vore la doble personalitat d´un personatge que només volia manar, que ha posat en venda el partit per tal de sentar-se en la poltrona.
El Pentaregidor ha posat preu al seu partit, i l´ha deixat ni més ni menys que a l´altura del BLOC, o siga, "cagalló de sequia".
Aquest matrimoni de convinença no pot acabar mai bé. Els qui abans s´insultaven mutuament ara són amics. Els qui eren amics ara s´insulten.
I el pitjor és que no compten amb el poble per a res, ni pressupostos, ni participació ciutadana, ni escoleta ni la Mare que els ha parit.
Això sí, compten amb un aliat indispensable: el General Mc Artur, un explotador malaltís que no sabem per quina regla de tres compta amb el beneplacit de l´Ajuntament per fer totes les malifetes possibles i fer-li la vida impossible als veíns de Simat.
I no vull deixar de banda l´espavilat d´Eladi, potser la persona més maleducada del poble i el que mé mala llet manifesta quan es parla de Simat i els simaters.Un espavilat que s´ha aprofitat de la ignorància del BLOC i de l´oportunisme de Serra per agafar el càrrec.
Però el culpable de tot continua siguent Arc Iris, per posar a Serra de regidor i no tarure-se´l de damunt quan era hora.
I aixina va el poble, amb Serres, Mc Artur i Eladis marejant la perdiu i mangonejant per tots els costats.
I diuen que són progressistes. I diuen que són demócrates.
Però Això sí, mo tenen ni un pèl de ditgnitat. I el poble ho sap. I el poble els coneix. I fugen d´ells.
Pareu-vos a pensar els amics que tenen Eladi, Mc Artur i Serra. De segur que els podeu comptar amb els dits de la mà.
Més clar, aigua.

Anònim ha dit...

Al de les Balears. Queda't allí.

Anònim ha dit...

No se si Marcos té o no trellat, però a l'article no hi han mentires.
Tots ho sabem.
Altra cosa és que alguns no soporten les crítiques.

Anònim ha dit...

Això del protagonista del Big Bang ha estat molt bo, xe.

Anònim ha dit...

Al de la foto cruel.
Posa tu la teua per a veure si eres més guapet.

Anònim ha dit...

al que vol que el de les Balears es quede allí.
Traga't la webcam i el govern d'esquerres peparquer.

Anònim ha dit...

Sóc el de les Balears, macho,ja m´has dit prou, comtant els vots que té ARC IRIS coneguent als seus "tifosi", em púc fer una idea de quins 3 o 4 sou els que entreu a internet, això si que es democràcia, eh??? quedat allí!! vesten tu al bicoca, no te jode!

Anònim ha dit...

Perquè li encolomes a Arc Iris això de "queda't allí"??

Anònim ha dit...

…i Simat, funciona
(Article d’opinió d´Eladi Mainar, Alcalde de Simat de la Valldigna).

I Simat funciona, és veritat, malgrat aquells que anunciaren que el pacte que signàrem tres partits, Esquerra Republicana, Bloc i PSPV sols duraria unes setmanes, s'han equivocat de cap a cap, i no sols s'han equivocat, sinó que totes les mentides, tots els entrebancs, i totes les difamacions que han vessat sobre la nostra tasca de govern, no han donat cap resultat.

Perquè les tres formacions que vam signar el pacte per fer fora al PP de Simat, estem treballant de valent, estem duent a terme polítiques progressistes, i estem fent de Simat un poble on es puga treballar i al temps la concòrdia i el seny predominen entre els seus habitants. Lluny han quedat eixos dies d'agost, on traspuava certa dosis d'incredulitat, on es veien cares que no volien assumir la democràcia; van ser dies difícils, però tot ha esdevingut un núvol que ha desaparegut en el temps i l'horitzó. Els partits d'esquerra que ara governen a Simat, han aprovat els pressupostos abans que mai, estem donant eixida als problemes diaris de Simat i dels seus veïns de manera ràpida, estem fent propostes no sols a curt termini, estem dissenyant el futur de Simat, un projecte de poble.

S'han enganyat aquells que pensaven que ho faríem tot pols, s'han equivocat els que deien que l'odi tornaria als nostres carrers. Nosaltres no volem això, i des del respecte a tots, dretes i esquerres, treballem per Simat, i per un projecte de poble, que no és el projecte del PP. Un PP que en pocs mesos que va estar al govern va liquidar el romanent de tresoreria que tenia, que era de vora 1.000.000 d'euros; un PP que malgrat estar governant a la Diputació i a la Generalitat no va ser capaç de dur cap euro a Simat, a pesar de les entrevistes amb Rus i altres consellers; un PP que no es va atrevir a fer un camp de gespa artificial a Simat, quan tots els pobles el tindran; Simat restarà com un dels poquets pobles on no hi haurà gespa artificial al camp de futbol; un PP que no sabia on anava, que estava trencat completament per dins, amb diferents visions de la política, i que necessitava i es recolzava en els vots d'alguns partits d'esquerra, i per això tenia unes relacions estranyes amb d'altres partits, sols per conservar el poder-

Però s'ha vist que Simat és progressista, Simat no vol esquemes basats en el no res, Simat vol un equip de govern que presente projectes realitzables i de futur, i eixe equip de govern és el que tenim ara.

Eladi Mainar
Alcalde de Simat de la Valldigna.

Anònim ha dit...

En recolzament a l'al.lot simater que escriu de ses illes:

... per mi es simater tot el naixcut al poble, o vinculat a ell, que sent la terra dins, siga on siga ...

que no t'acoquinen, digues el que et plagui ...

una mica de respecte als simaters que hi som fora ...

Anònim ha dit...

Article reproduït

http://valldigna.bloc.cat/post/17498/248347

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el simater de les Illes.
El que passa és que a esta web jo crec que no es censura res, y qualsevol pot entrar i dir desficacis.

Anònim ha dit...

Gent de l'arc es feixista,ja no accepta ni crítiques de simaters que viuen fora per culpa de tots els anys d'incompetència del seu IU quan ha estat manant 20 anys en Simat amb el PSOE

Anònim ha dit...

Rei,però si el teu partit volia a Eladi com a Alcalde,que vols ara?

Anònim ha dit...

Et recorde que a Marc el tiraren de la IU de Pep el Guapo per no estar d'acord amb els "compadreos" amb Colom.
L'any 91, Marc ja va "calar" a Colom.
Que pronte s'olvida tot.

Anònim ha dit...

ja estem en el 91? ara ve quan Víctor era secretario general de las juventudes de UCD, ell si que va calar a eixos rojos de simat.

Anònim ha dit...

Feixista és qui fa feixistades, coloms, serres, juanmaries, etc.