dijous, 12 de febrer del 2009

DESORI DEL SERVEI DE RECAPTACIÓ DE LA DIPUTACIÓ

El Servei de Recpatació de la Diputació Provincial de València ha generat un desori, al menys pel que fa a la recaptació de Simat, en girar rebuts amb recàrrec que no es van girar l'any passat. Molts contribuents de Simat que no tenien el pagament domiciliat abans de contractar amb la Diputació el servei de gestio tributària, s'han trobat amb que el consorci que presideix l'inefable Rus els ha girat ara rebuts de l'impost de béns immobles amb recàrrec que no es van girar l'any passat.
Posats en contacte amb la Diputació per aclarir el desori, els serveis de la Corporació Provincial s'han passat la pilota els uns als altres, ens ha remés fins a tres oficines diferents, i al final ens han fet anar a parar a l'oficina comarcal de Gandia, on ens han vingut a dir que la culpa és del contribuent per no haver liquidat l'any passat el rebut durant el periode voluntari, però el contribuent havia d'estar al corrent dels terminis pel seu compte. No ningú els ha informat del calendari fiscal. D'altra banda, i per la mateixa raó, tampoc se'ls hauria d'haver girat ara l'avís de recàrrec, i si el contribuent no se n'adona, d'ací a tres mesos, doble recàrrec. La veritat és que la Diputació ens ha despatxat de males formes.
Per la seua banda, fins on ha pogut escorcollar Arc Iris, podem dir que el traspàs de la gestió tributària de l'Ajuntament de Simat a la Diputació de València ha estat el motiu del desgavell, les conseqüències del qual estan pagant ara (amb recàrrecs) tots aquells que no tienien domiciliats els pagaments, i també alguns dels que sí els tenien domiciliats. Es pot dir que la transició de competències, per les que la Diputació cobra, tot cal dir-ho, no es va fer de forma correcta. A qui corresponga. I ho diem per no tirar les culpes a ningú en concret. Ens fa el mateix que el traspàs de la gestió tributària el fera Blas o Epi, però el que no ens fa el mateix és que es fera mal fet.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

L'any passat jo els tenia domiciliats els rebuts i n'han fet d'indis sense la diputació vaig tindre que anar al banc i tornar-los a domiciliar.
I fa cuatre avaig tindre que anar als 4-5 mesos a preguntar perque no hi havien passat el rebut domiciliat de feia més de 15 anys i intentaren cobrarlo amb recarec.
Però tranquils Rus ens ficarà wifi.

Anònim ha dit...

A mi Làny passat en cobraren un rebut d'una casa que era d'altre.