dilluns, 27 d’octubre del 2008

EL CASC ANTIC, ABANDONAT (IX)


Açò és Simat o Buyumbura?
Dalt Casa. El carrer de la imatge que il.lustra aquest nou episodi sobre la degradació del casc antic de Simat, no és un carrer. En realitat és un carrer que està en projecte des de fa més de trenta anys, però mai ha deixat de ser un projecte, i per tant oficialment no és un carrer, ni sembla que vaja a ser-ho aviat. El seu nom virtual és Carrer Ronda, i acull les portelles de les cases que donen a la Travessia del Carrer de l'Om, entre els carrers de l'Om i del Calvari.
I com que no és un carrer, ni ganes que en té l'Ajuntament, els propietaris de les cotxeres estan condemnats a eixir i entrar sortejant sots, tolls i cudols.
A més, com que no és un carrer, no té l'obligació de donar eixida. El projecte de carrer no va a cap banda. Si algú hi entra, ha de fer mitja volta i tornar per on ha vingut, a no ser que tinga ganes de practicar el senderisme i travessar la muntanya.
Els propietaris dels immobles no han merescut ni un centelleig de civilització en l'accés a les portes del darrere de les seues cases.
Dalt Casa no existeix.