dijous, 16 d’octubre del 2008

EL CASC ANTIC, ABANDONAT


Aspecte lamentable que presenta l'últim tram del carrer de Sant Antoni.
El tram final del carrer Sant Antoni, que il.lustra aquesta notícia, és l'exemple de l'abandó al que s'ha sotmés de forma tradicional al casc antic de Simat, alhora que es programaven macrourbanitzacions i camps de golf al mig l'horta.
Els propietaris de l'única galta de cases del tram final del carrer de Sant Antoni porten desde 1982 tractant de que l'Ajuntament urbanitze el carrer, de només uns trenta metres. Ahí i al pati adjunt hi ha planificat des de que es van aprovar les normes subsidiàries de 1982, és a dir, en temps de Marcel.lí, una rotonda i l'obertura d'un carrer, anomenat a les normes com a Carrer Ronda, que va per dalt casa, des del Calvari, passant per l'extrem de dalt del carrer de Sant Antoni, per a trobar-se en la rotonda, que dóna eixida a altre carrer de nova obertura que ix al carrer del Cine. Tot això està planificat si més no des de 1982, potser des d'abans, però als successius governs locals d'aleshores ençà no els ha interessat endreçar eixa part del poble. Els ha convingut més obrir noves zones urbanes a la vora del riu on els constructors pugueren edificar obra nova.
Els veïns de la galta del carrer de Sant Antoni a la que ens estem referint, que en són només quatre, paguen els seus impostos com qualsevol altre veí, inclòs IBI, aigua, fem, etc. Tot i això, al llarg de 26 anys no han tingut dret a que l'Ajuntament urbanitze la zona i done una eixida civilitzada als patis i les cases. Vehicles i persones han d'eixir ara per un camí de terra ple de clots i pedres.
La desídia ha arribat a l'extrem que un dels veïns afectats s'ha vist obligat a formigonar part del carrer pel seu compte i al seu càrrec per tal de que els cotxes que guarda al seu immoble puguen eixir i entrar sense deificultat. És més, eixe mateix veí es va oferir a fer-se càrrec del cost de les obres d'urbanització de forma provisional fins que l'Ajuntament decidira actuar, però li ho van denegar perquè mentre no s'actue no es poden definir els nivells del carrer.
A més, el pati d'enfront s'ha convertit en un abocador de deixalles.
És una mosta eloqüent del que ha estat l'urbanisme a Simat els darrers anys: abandó del casc antic, i promoció de noves zones urbanes a la part baixa. I la darrera dècada s'ha posat fins i tot més interés en que la macrourbanització del golf tirara endavant que en solucionar els problemes de les zones consolidades del poble.
Arc Iris proposarà al ple un pla integral de millora del casc antic de Simat, i demanarà que no s'executen noves zones urbanes mentre les actuals zones per consolidar estiguen en condicions.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Abans de veure arreglat eixe trso de carrer, veurem el camp de golf i el pantà del Xarco (l'alta tensió ja l'hem vista).

Anònim ha dit...

En lo bé que ho estava fent i en la de metres que ha esfaltat Sebastià en l'horta i no esfaltar 30 mts per a la gent que hi viu ahi,quin poc mirament.

Anònim ha dit...

Vale, a vore si el tripartit demostra més sensibilitat amb els 190.000 euros de subvenció que es van rebre una setmana abans de presentar la moció de censura per a asfaltar més camins.Ah, ja t'he pillat!!!!

Anònim ha dit...

APROFITANT QUE LA VACA A EIXIT I PASA PER SIMAT.

ALGÚ EM POT EXPLICAR PERQUÈ PACO GARCIA "FUFU" NO TÈNIA SENTIT QUE ESTIGUERA EN NOMINA DE L'AJUNTAMENT I VAU DONAR MES FEINA QUE UN PORC SOLT PERQUÈ SE N'ANARA I ARA TENIM
1-ALCALDE
2-SUPER-REGIDOR
3- ASSESSOR DEL SUPER-REGIDOR .
4- i EL QUE NO SABEM.

QUE SOU MÉS INCOMPETENTS QUE ELS ANTERIORS.

Anònim ha dit...

Ara es fet la pregunta del milió.
La política que practiquen tots els partits és així.
Quan manen no veuen les coses igual que quan estaven a l'oposició.
Canvien (o al menys ho intenten) la realitat en funció del lloc que ocupen.
Lo que avui és roïn, demà ja és bo.
Lo que avui es negre, demà ja es blanc.
On n'hi ha molt, demà resulta que ja n'hi ha poc.
Espere haver-te contestat, però no hi ma més misteri. És així

Anònim ha dit...

Ah m'oblidava.
Si els interessa o els convé, a lo millor resulta que demà la Vaca ja no passa per Simat.

Anònim ha dit...

contestació al N4 perquè Fufu no era el enchufat , per el super regidor
Serra