dilluns, 6 d’octubre del 2008

MÉS DE TRENTA PERSONES ASSISTIREN A L'ASSEMBLEA INFORMATIVA SOBRE EL PROJECTE DEL RIU VACA


Projecte de laminació del riu Vaca, exposat als baixos de l'Ajuntament. Al centre de la imatge s'hi pot apreciar els Clots de l'Horta convertits en un embassament.
.
Més de trenta persones assistiren divendres passat a l'assemblea informativa sobre el projecte de laminació del riu Vaca convocada per EU i Arc Iris a la Casa de la Cultura de Simat. Ha estat la primera assemblea informativa organitzada a Simat sobre este projecte, malgrat la trascendència de les obres que ens venen al damunt.
Les intervencions del públic van estar dirigides bàsicament en dos sentits: el preu de les expropiacions i els efectes sobre el medi ambient.
Un dels assistents va expressar la seua disconformitat amb el preu de les expropiacions, fixat en 10.000 euros per fanecada. Altre va protestar per l'eliminació de tota la vegetació de ribera, i una tercera persona, una dona qualificada amb estudis superiors relatius a la fauna, va alertar del perill de que la nova zona humida prevista als Clots de l'Horta atrega avifauna no autòctona.
El regidor d'EU Víctor Mansanet va explicar el projecte recolzat amb diapositives.
Cal tenir en compte que el projecte de laminació del riu Vaca fa desaparéixer tota la vegetació de ribera del marge esquerra del riu, i contempla punts de retenció d'aigües com ara als Clots de l'Horta.
El dia 10 d'0ctubre finalitza el termini per a la presentació d'al.legacions, i EU-Arc Iris en presentarà diverses, però en especial una relativa a la possibilitat de que els càrrecs públics que voten a favor del projecte incorren en possible delicte de prevaricació, atés que el projecte de laminació del riu Vaca té com a objectiu últim dessecar les marjals de Tavernes, la qual cosa per definició és un delicte mediambiental.