dilluns, 21 de juliol del 2008

ARC IRIS AJUDA A ANGOLA


El president d'Arc Iris, Marc Cabanilles, es dirigeix a una multitud dissabte passat a la capital d'Angola, Luanda.
foto: Associated Press
El president de l'Agrupació Ciutadana Arc Iris, Marc Cabanilles, ha fet escala a la capital d'Angola, Luanda, per tal d'estendre els principis i valors de l'agrupació a un país on els recursos estan mal distribuïts i un petit percentatge de la població acapara la immensa majoria dels bens. Angola, que d'ací a dos mesos celebra eleccions, és un gran productor de petroli, i té mines de diamants, i malgrat això, el 90% de la població passa gana. La misèria és la primera impressió en arribar a Luanda, i a eixa primera impressió segueix irremeiablemente una primera pregunta: Si Angola és un país ric, on està eixa riquesa, qui té els recursos?
Per tal de donar resposta a eixa fatídica pregunta, Arc Iris crearà una secció nacional a Angola per implantar les tàctiques polítiques amb les que s'ha aconseguit amb èxit a Simat fer fóra de la política a aquells amb interessos aliens als generals. L'experiència que ha portat a implantar la cultura democràtica, la transparència informativa i la participació ciutadana a Simat, serà traslladada a la política d'Angola per tal d'esbrinar on estan els guanys del petroli, i aconseguir que l'abundància de recursos naturals beneficie per igual a tota la població.
Angola ha patit més d'una dècada de guerra civil, i ara s'esforça per transmetre una imatge de modernitat i transparència amb unes eleccions de les que d'ací a dos mesos eixirà un nou govern democràtic.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Terratrèmol de 3,5º aquesta matinada a Simat.

Tindrà a veure amb el què està "coguent-se" a la política de Simat???

Hi han rumors de què ja està preparada una moció de censura... esteu en "l´ajo"?

ARC IRIS SIMAT ha dit...

La moció de censura, de tantes vegades que s'ha cuit i recuit, se li han ablanit els ossos. Som conscients de que s'han représ les converses per enèsima vegada, encara que desconfiem de les possibilitats d'èxit. Però caldria fer una reflexió: si tres partits -dos d'esquerres i un no sabem molt bé de què- estan ja més d'un any sense posar-se d'acord per a presentar una moció de censura, què en podem esperar si arriben a governar Simat? La postura d'Arc Iris ja és coneguda. Inicialment va participar en les converses, però ho va deixar al mes d'abril i va anunciar que no tornaria a participar, i que siga quin siga el govern, romandrà a l'oposició. Senzillament perquè les possibilitats d'èxit són poques, i encara que s'hi arribara a presentar una moció de censura, el desgavell pot ser la tònica. Arc Iris no entén que la principal discussió siga el temps d'alcaldia que li correspon a cadascú. Nosaltres vam presentar quan participàvem a les reunions un document de deu punts per a governar, i vam oferir l'alcaldia íntegra al PSPV. Tot va ser rebutjat.