divendres, 25 de juliol del 2008

PROPOSTA DE PACTE D'EU-ARC IRIS DEL MES DE MAIG QUE NO VA OBTINDRE RESPOSTA

PROPOSTES DE BASE PER A UN ACORD D’ESQUERRES A L’AJUNTAMENT DE SIMAT DE LA VALLDIGNA

Les assemblees d’ESQUERRA UNIDA DE SIMAT i l’AGRUPACIÓ CIUTADANA ARC IRIS, reunides en sessió conjunta dissabte, dia 3 de maig del 2008, acorden per unanimitat formular les següents propostes de base per configurar un govern municipal d’esquerres:

Estimular la inversió local a través de la indústria turística, i reactivar l’agricultura, a fi de crear riquesa i llocs de treball per afrontar la desacceleració econòmica.

Firmar una moratòria urbanística de 20 anys i crear un model de municipi sostenible que tinga com a eix fonamental l’Agenda 21.

Impulsar la promoció de vivendes dignes i accessibles per mitjà de l’elaboració urgent d’un pla de rehabilitació d’habitatges.

Respectar durant la present legislatura la recuperació de l’abastiment d’aigua com a servei públic, i impedir-ne la gestió privada.

Estudiar la futura contractació del subministrament elèctric amb una empresa distinta a Iberdrola, responsable junt amb el Govern de la Generalitat i els alcaldes de l’anterior legislatura de Tavernes (PP), Benifairó (Bloc) i Simat (PSOE), del traçat de la línia d’alta tensió, amb la consegüent amenaça per a la salut pública.

Eixir-se’n de la Mancomunitat de Municipis de la Valldigna, i destinar els 88.000 euros de l’aportació local a obrir un Fons Solidari de Treball. Mentrestant, els edils simaters del PSOE i el Bloc es comprometen a revocar l’assignació de 17.000 euros anuals al president de l’entitat, i forçar-ne l’elecció d’un d’esquerres.

Iniciar un procés constituent per a la recuperació de la República, d’acord amb la moció presentada pel grup municipal d’EUPV-ARC IRIS, el 28 d’abril d’enguany.

Assumir, amb la presentació d’esmenes per millorar el text, la moció presentada pel grup municipal d’EUPV-ARC IRIS el 28 d’abril d’enguany sobre l’ús públic del monument historicoartístic del Monestir de la Valldigna i proposar l’eliminació de tota referència religiosa al text del projecte de Llei del Monestir de la Valldigna.

Crear l’Escola Municipal de Pilota Valenciana, segons la moció presentada per EUPV-ARC IRIS, i comentada en comissió informativa, i dedicar el nom d’un carrer al nostre esport nacional.

Apostem per un alcaldia d’esquerres (llista més votada) i no compartida, que esgote els tres anys de legislatura que resten. Si no s’hi arriba a un acord, oferim un candidat per a assumir eixa responsabilitat, i reiterem les propostes expressades en el número de Terra i Llibertat del proppassat mes de febrer. Nosaltres només votarem candidats d’esquerres.

Simat de la Valldigna, 4 de maig del 2008.
ASSEMBLEA CONJUNTA D’ESQUERRA UNIDA-ARC IRIS SIMAT DE LA VALLDIGNA