dijous, 17 de juliol del 2008

EL BLOC DÓNA UN ALTRE EXEMPLE DE COHERÈNCIA AL REAL DE GANDIA

El Bloc Nacionalista Valencià assumeix dilluns vinent l'alcaldia de Real de Gandia rellevant al PP d'acord amb el pacte signat entre amdós partits, en el que suposa un nou exemple de coherència política per part del Bloc, que comparteix governs amb el PP arreu del País Valencià, i a més fa oposició al PSPV a Gandia. A Real de Gandia PSPV i PP tenen el mateix nombre de regidors, però l'únic regidor del Bloc es va estimar més que el PP tinguera l'alcaldia tres anys, i ell un any.
Segons el pacte de legislatura a què van arribar el Bloc i el Partit Popular després dels comicis locals de maig del 2007, el fins ara regidor d'Hisenda i Personal, Vicent Mahíques, rebrà dilluns la vara de comandament de l'actual alcaldessa, la popular Vanessa Martínez. Les eleccions municipals van suposar un empat en nombre de regidors entre el PSPV i el PP, ambdós van obtindre cinc representants, i el Bloc un edil. Populars i nacionalistes van arribar a un pacte de legislatura pel qual els primers ostentarien el comandament el primer any de legislatura, el tercer i el quart, mentres que el Bloc ho faria el segon any. Per este motiu, al Bloc li ha arribat el moment d'assumir l'alcaldia i Martínez ha convocat un ple en què renunciarà al càrrec, i dilluns que ve en una nova sessió es triarà Mahíques com a primer edil. El futur alcalde seguirà al càrrec de la regidoria d'Hisenda i Personal, a més de les funcions d'alcalde. Per a refiar-se'n.
Per si hi ha dubtes de la història d'amor, Mahíques s'ha congratulat hui de la "bona sintonia" entre populars i nacionalistes, ja que s'han posat unes metes comunes per a tota la legislatura, independentment de qui estiguera en l'alcaldia, però entre eixes metes no hi figura parar els peus a la família Coratge, la que vertaderament mana al Real de Gandia sense que ningú hi pose remei. Per contra, justifiquen el pacte amb obres com ara la gespa artificial del camp de futbol, la gestió econòmica, la preinstal.lació de la TDT, etc.