dijous, 24 de juliol del 2008

LA MOCIÓ DE CENSURA A LA PREMSA

Tota la premsa se n'ha fet ressò de la presentació d'una moció de censura a Simat. El més documentat és el País. La seua corresponsal, Eva Batalla, diu que un dels temes clau serà el PGOU, i tira d'hemeroteca per a recordar que van ser el PP i el PSPV els que van aprovar l'anterior mandat un PGOU amb camp de golf i macrourbanització. Bloc i Arc Iris s'hi van oposar. El País diu que el pacte de Simat inclou el compromís del PSPV de fer una "revisió global" del PGOU "per a adaptar-lo a la realitat econòmica i social del poble" (sic). A continuació surt el portaveu de la Casa Blanca, Juli Ibáñez, a dir que un PAI de milió i mig de metres quadrats i 1.500 habitatges nous "és una barbaritat per a un municipi de 3.000 habitants".
El diari blavero Valéncia Hui, que recentment ha fet desaparéixer la seua edició en paper i només es publica en digital (fins i tot al multimilionari Lladró li sap greu perdre diners), diu, textual, que "el PSPV es recolza amb els catalanistes d'ERC per a tirar al PP del govern de Simat".
El diari lermista Levante-EMV fa la crònica més estèril de la premsa de hui, sense cap anàlisi ni valoració. Es limita a tirar de teletip per a dir que "PSOE, Bloc i ERPV presenten una moció de censura al PP". Potser el que vol és que el "pasteleo" passe desapercebut.
Las Provincias diu que amb aquesta moció de censura el PSPV s'allunya de les noves directrius recollides a la ponència marc que es debatrà al congrés de setembre, que vol acostar el partit cap al centre polític, i deixar de banda el nacionalisme com a reivindicació. Este diari aprofita la moció de censura de Simat per a atacar al conjunt del PSPV preguntant-se si el viratge cap al centre consisteix en fer pactes amb Esquerra Republicana i el Bloc per a fer fóra a qui ha estat el candidat més votat.
Pel que fa a RTVV, la televisió pública valenciana no ha dit ni mu. Fins ara. I Ràdio Nou s'ha limitat a dir la notícia en uns segons, sense recollir testimonis.
El que encara és alcalde, Sebastián Mahíques, en les seues declaracions ha transmés serenitat i ha desitjat sort al nou govern "perquè al cap i a la fi es tracta del meu poble", i ha aprofundit en les diferències insalvables entre els tres partits que han signat la moció de censura. "Cóctel molotov" és l'expressió que ha utilitzat. Mahíques nega els motius del tripartit per apartar-lo de l'alcaldia, i afig que des del mateix moment en el que va conéixer el resultat de les eleccions sabia que anava a ser alcalde per les diferències entre la resta de partits. Tot i això, també admet que s'ho veia vindre i sabia que la moció de censura era qüestió de temps.