dimarts, 8 de juliol del 2008

ARC IRIS DEMANA LA DIMISSIÓ DEL CONSELLER DE SANITAT PER RETOLAR EL NOU CONSULTORI EN CASTELLÀ


L'Agrupació Ciutadana Arc Iris demanarà formalment la dimissió del conseller de Sanitat, Manuel Cervera, per haver retolat només en castellà el nou consultori de Simat, que ha entrat hui en servei i serà inaugurat els pròxims dies.
A un municipi en el que absolutament ningú parla castellà, el nou centre sanitari diu a la seua retolació: "Siempre a tu servicio. Consultorio de Simat de la Valldigna. Medicina general, enfermería, pediatría, matrona, extracciones de sangre". I a més, informa de que "el punto de atención permanente está en el centro de salud de Tavernes".
Arc Iris considera un afront als simaters la retolació en castellà, i organitzarà un acte de protesta el dia de la inauguració del consultori. A més, demanarà al ple municipal una protesta formal davant la Conselleria de Sanitat, i l'exigència d'una rectificació immediata, fins i tot abans de que l'edifici siga inaugurat. "Si el dia de la inauguració roman el cartell en castellà, Arc Iris promourà accions de protesta durant la visita del conseller de Sanitat", han declarat membres de la direcció de l'agrupació. Cal recordar que el centre ha entrat hui 8 de juliol en servei, i per tant els usuaris ja s'han trobat amb la humiliant retolació en "manchego".
Arc Iris recorda que la retolació només en castellà suposa una infracció legal, i lamenta la manca d'observància per part de la Generalitat envers les lleis que ella mateix elabora i aprova.
Arc Iris sospita que amb aquest afront als simaters, el conseller de Sanitat tracta de guanyar punts davant Camps. No debades, el president de la Generalitat és un dels signants del manifest de recolzament del castellà promogut per l'inefable Fernando Savater, que a falta de protagonisme professional per la seua condició de filòsof, prova de guanyar fama provocant a tot aquell que no es sotmet al pensament únic espanyolista.
Este nou centre, en l'adequació del qual la conselleria de Sanitat ha destinat 478.605 euros, mantindrà els dos facultatius de medicina general i les dos infermeres, segons ha informat la conselleria.
Per la seua banda, Arc Iris recorda que existeix un conveni de col·laboració entre l'Agència Valenciana de Salut i l'Ajuntament de Simat de la Valldigna per a la prestació d'assistència sanitària ambulatòria (visites a domicili) per un import anual de 12.270 euros, amb la qual cosa, insistim, la pràctica d'algun facultatiu d'accpetar donatius a canvi de visites a domicili és il.legal.
Arc Iris no descarta lliurar un escrit al conseller el dia de la inauguració denunciant el comportament caciquil de determinats facultatius del consultori de Simat, que només presten atenció a canvi de donatius. Potser el conseller desconega aquesta pràctica, però Arc Iris el posarà al corrent.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja era hora home.Em pesava que ningú reaccionaria,quan ja fa prou dies que està el cartellet que es pot vore des d'el carrer.Que bons que som els valencians.