divendres, 11 de juliol del 2008

EU RESPONSABILITZA AL BLOC DE LA SAFOR D'ESTAR DARRERE DE LA CRISI DE COMPROMÍS A LES CORTS

EU de la Safor va responsabilitzar en una nota de premsa difosa ahir directament al Bloc comarcal, i en concret a determinats personatges d'aquest partit a la Safor, de la crisi del Grup Parlamentari Compromís a les Corts Valencianes.
Segons la nota d'EU recollida per la premsa d'ahir, hi ha determinats personatges del Bloc de la Safor que s'han aplicat amb energia en aconseguir el trencament del grup, l'aïllament del tres diputats d'EU, i l'expulsió de Glòria Marcos, a la que poden seguir les de Marina Albiol i Lluís Torró.
Si bé la nota de premsa d'EU de la Safor no cita a ningú en concret, darrere de les al.lusions es poden albirar personatges com Pepa Chesa, ex presidenta del PVN, o Joan Maria Mansanet, excandidat a regidor en València a la llista del PSPV, que serien uns dels instigadors de la voladura del Grup Compromís, on dos diputats trànsfugues d'EU i dos del Bloc n'han pres el control de la direcció i dels diners.
En unes dures declaracions, EU de la Safor diu que el Bloc se n'ha aprofitat d'EU per a entrar a les Corts i després donar un colp d'estat. De fet, EU manté que el Bloc mai havera aconseguit entrar a les Corts en solitari, com ho demostren els resultats de les darreres eleccions generals, en les que Iniciatia del Poble es va pegar un gran bac i els electors van enviar la seua estrella, Isaura Navarro, a les tenebres d'una puntada. Tot i això, el bac electoral no ha fet recapacitar els trànsfugues, al contrari, han intensificat el seu assetjament a EU.
Ahir la crisi de Compromís va oferir una nova imatge patètica a les Corts, amb una festa amb la que els trànsfugues i el Bloc pretenien celebrar el final del periode de sessions, i que es va convertir en un circ al compartir la picadeta amb el despatx en el que els diputats d'EU i els assessors feien les seues feines aliens a l'alegria d'Oltra, Mollá, Pañella i Morera.
La desfeta de l'esquerra a causa de les ànsies de poder del Bloc i de la seua intenció d'aconseguir per altres mitjans allò que les urnes li neguen, ha començat a tindre ja les primeres conseqüències a l'àmbit municipal allà on hi ha acords entre EU i el Bloc, com s'ha pogut comprovar a Benifairó, on l'alcalia del Bloc quedarà en minoria.