divendres, 18 de juliol del 2008

RODA I VOLTA AMB LA MOCIÓ DE CENSURA


Els protagonistes de les negociacions, Eladi Mainar (PSPV),
Agustina Brines (Blok) i Joan Serra (ERPV)
PSPV, Bloc i ERPV de Simat han représ les negociacions, i en van quinze, per tal de presentar una moció de censura al PP. Aquesta vegada, però, sembla que el regidor d'ERPV, Joan Serra, ha cedit en una de les seues condicions anteriors, de forma que ara estaria disposat a acceptar al cap de llista socialista, Eladi Mainar, com a candidat a alcalde, un canvi de postura que ha estat ratificat per l'assemblea local d'ERPV per huit vots a favor i dos en contra que no es refien del doctor Mainar. Ara només resta saber quina serà l'excusa que posarà el Bloc per a que les negociacions fracassen de nou.
Fins ara Joan Serra s'havia mostrat ferm en la seua negativa a que el candidat a alcalde fóra el cap de llista socialista. El canvi d'actitud suposa l'eliminació d'un obstacle en la tasca de fer fora al PP del govern municipal, tot i que en queden més a superar. Per eixemple, suposarà la moció de censura la reprivatització del servei d'aigua potable? Permetrà Serra que el PSPV i el Bloc reprivatitzen el servei, després d'haver-se descobert que durant el període de gestió privada hi havia connexions fraudulentes d'usuaris a la xarxa d'aigua? O seran PSPV i Bloc els que accepten la condició d'ERPV de mantindre l'aigua potable municipalitzada?
Perquè sembla que les discussions es centren en qui o quins seran els alcaldes, i quant de temps. Així les coses, Arc Iris recomana als negociadors que es donen pressa, perquè si no eixiran a setmana d'alcaldia per barba.
Sembla que els partits negociadors pretenen justificar la mesura amb el fet de que el PP incompleix acords plenaris, i ho diuen els mateixos que li han tombat el pressupost. I això que ERPV ha vist complida la seua exigència de crear un casal jove: no se n'ha creat un, se n'han creat quatre a locals de Vicente Cuenca Peig "Mc Arthur", on la jovenalla té tot el que cal per al seu desenvolupament personal, el conreu de valors com el respecte, el civisme i la solidaritat, i amb totes les garanties per a la seua integritat física i moral.
EU-Arc Iris ratifica que es mantindrà al marge de qualsevol intent de moció de censura, i que romandrà a l'oposició siga quin siga el govern, alhora que anuncia que regalarà un litre de beguda isotònica a cadascun dels signants de la moció, si finalment l'arriben a signar, per l'esforç d'haver mantingut les negociacions més llargues de la història per a la formació d'un govern local, tot un indicador de bona sintonia.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

He tingut l'oportunitat d'entrar al vostre blog i hem sent altament frustrat...arc iris: no tenim mes interesos mes enllà de simat...aquest localisme que us defineix no ajudarà a crear la xarxa ciutadana que necessitem els "de a pie"...és a dir, us té igual si el tsunami de formigó tapa el País Valencià?...si la crisi en la que ens han estacat afecta a les capes populars?...si s'aprova a Europa la directiva de 65h?...si arreu del mon la gent es mor de fam?...potser no siguen els vostres objectius com a partit local, però que us tinga igual, que governe un ajuntament, el vostre, el PP o un tripartit d'esquerres, és frustrant...sembla que estigau en la correguda mirant des de la "valla" i això en l'acció política és irresponsable...ningún partit d'esquerres actualment té la solució única als problemes que ens afecten, per tant seria un bon moment per a juntar-se totes les veus que es reconeixen com esquerra i anar fent camí...però clar, això és una necessitat mes enllà de simat...

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Amic anònim, pensa globalment, actua localment. Gràcies.