dimecres, 23 de juliol del 2008

MOCIÓ DE CENSURA (AMPLIACIÓ)


Joan Serra (ERPV) permetrà que el Bloc accedisca per primera vegada a l'alcaldia de Simat.
Els regidors dels grups municipals del PSPV-PSOE, Bloc i Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV) a l'Ajuntament de Simat de la Valldigna han presentat hui una moció de censura a l'alcalde del municipi, Sebastián Mahiques, del Partit Popular, que es debatrà el pròxim 4 d'agost, segons han anunciat hui fonts d'eixes formacions polítiques.
En esta moció s'ha proposat com a candidat a l'Alcaldia l'actual portaveu del PSPV-PSOE, Eladi Mainar, que es preveu que siga substituït per la portaveu del Bloc, Agustina Brines, en el termini acordat. D'esta manera, l'alcaldia serà compartida per PSPV, que s'espera que ocupe el càrrec al voltant d'uns 19 mesos, i el Bloc, que per primera vegada hi accedirà i que l'exercirà durant 13 mesos.
A més, el portaveu del Grup d'ERPV, Joan Serra, ocuparà la primera tinença d'alcaldia del consistori, han explicat les mateixes fonts.
En la moció -presentada este matí al Registre d'Entrada de la corporació municipal- es justifica la mesura en la "situació de minoria i la falta de plantejaments de futur, juntament amb la paràlisi dels projectes que els signants consideren prioritaris per al desenvolupament del poble".
Per això, les tres formacions demanen la destitució en el càrrec de l'actual primer edil, el popular Sebastián Mahiques, i la proclamació com a nou alcalde del candidat Eladi Mainar.
El regidor del Bloc al municipi i responsable de Comunicació del Pacte de Progres, Juli Ibáñez, ha criticat que durant la seua gestió l'alcalde popular "no ha dut a terme una política pròpia d'estar en minoria, ja que s'ha mantingut totalment a banda de l'oposició" el que, al seu parer, ha portat a la "paralització d'importants projectes, entre ells el més important com és el pressupost", ha assenyalat.
Per esta raó, ha comentat que PSPV, Bloc i ERPV "hem decidit, i després de comprovar que ha anat passant el temps i que no ha millorat la situació, que era el moment adient per a fer este canvi i consolidar a Simat el pacte de progrés".
NOVETAT
El popular Sebastián Mahiques va accedir a l'alcaldia de Simat després de les eleccions municipals passades i este és el primer equip de govern del PP, ja que tots els anteriors comicis havien estat guanyats pels socialistes. Amb la moció de censura, es produirà a més la "novetat" que, per primera vegada, el Bloc accedirà a l'Alcaldia de la localitat, ha ressaltat l'edil.
Els grups municipals responsables d'esta iniciativa en donaran tots els detalls divendres que ve en un acte en què també presentaran el "Pacte de Progres per Simat", han avançat. Per a això, han sol·licitat, també per Registre d'Entrada, la cessió del Saló de Plenaris del consistori.