El rescat per part de l'Ajuntament de Simat de la concessió de subministrament d'aigua potable ha deixat al descobert desenes d'abonats que s'havien connectat al servei de forma fraudulenta, és a dir, sense donar-se d'alta ni figurar al llistat d'abonats, sense comptadors, i per tant sense fer front a cap rebut, segons han confirmat a Arc Iris empresaris locals del sector de la construcció.
El més sorprenent és que la majoria de fraus s'han detectat en finques de diversos habitatges, alguns dels quals s'havien connectat a la xarxa general sense donar-se d'alta.
I més sorprenent encara, en opinió d'Arc Iris, és que l'anterior empresa concessionària del servei, Aquagest, suposadament una firma professional, especialitzada i amb els mitjans adequats, no se n'adonara de que desenes d'usuaris estaven disfrutant del servei d'aigua potable de forma fraudulenta.
El descobriment de fraus a la prestació del servei reforça els arguments dels regidors que fa uns mesos van defensar la municipalització del servei d'aigua potable, i deixa més en evidència als qui es van oposar a la municipalització.
El restac de la concessió va ser proposada pel PP en compliment del seu programa electoral, i va ser recolzada per EU-Arc Iris i ERPV. El PSOE i el Bloc es van oposar.
L'anunci de la municipalització del servei va anar seguit de fortes pressions per part de l'empresa beneficiària, que fins i tot va fer intervindre a diputats a les Corts. La diputada trànsfuga Mònica Oltra, insertada en la candidatura de Compromís per EU i ara a les files d'Iniciativa-Bloc, va ser de forma inexplicable una de les que va intentar que el vot d'EU-Arc Iris a l'Ajuntament de Simat fóra contrari al rescat del servei.
Descoberts els fraus, EU-Arc Iris demanarà ara a l'ajuntament una investigació a fons que determine perquè Aguagest no se'n va adonar de que desennes d'usuaris estaven beneficiant-se del servei de forma gratuïta, i exigirà les responsabilitats que calguen.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada