dimarts, 29 de juliol del 2008

EL PLE DE SIMAT APROVA A PROPOSTA D'EU-ARC IRIS UNA MOCIÓ DE RECOLZAMENT AL DIRECTOR DEL COL.LEGI EL CASTELL D'ALMOINES

El ple de l'Ajuntament de Simat va aprovar ahir dijous amb els vots en contra del PP una moció d'EU-Arc Iris en la que es denuncia la persecució i l'assetjament que està sofrint Batiste Malonda, director del Col·legi Públic El Castell d'Almoines, per part de la Conselleria d'Educació, perquè renuncie a tota possibilitat de seguir al capdavant del projecte educatiu, en contra del que reclama la comunitat educativa d'Almoines.
Amb l'aprovació de la moció d'EU-Arc Iris, l'Ajuntament de Simat exigeix la retirada de l'expedient a Batiste Malonda, així com de l'informe negatiu que s’ha redactat sobre la seva gestió, així com la continuïtat de l'equip directiu del centre, i la derogació de la Resolució de 16 d'octubre del 2007 i la Instrucció de 17 d'octubre del 2007 de la conselleria. Al mateix temps, Simat proposa l'elaboració d'una nova normativa que permeta l'elecció de la direcció dels centres escolars públics que desitge la comunitat educativa, a través d’eleccions democràtiques. El cas d'Almoines és per al regidor d'EU-Arc Iris, Víctor Mansanet, un exemple i un clar advertiment a aquells que confiaven en les possibilitats del procediment actual
Mitjançant esta moció, l'Ajuntament de Simat demana a les organitzacions sindicals i ciutadanes que investiguen i denuncien els possibles delictes d'assetjament, persecució i prevaricació que hagen pogut incórrer els diferents funcionaris, funcionàries i càrrecs polítics de la Conselleria d'Educació, i que se’n depuren les responsabilitats
Este acord de l'Ajuntament de Simat serà remés a l’Ajuntament d’Almoines, al conseller d’Educació de la Generalitat Valenciana, al Síndic de Greuges de la Comunitat Valenciana i a la direcció del CEIP El Castell, d’Almoines, tal com ha aprovat el ple de Simat.

ELS FETS

El passat 11 de juliol de 2008, David Barelles, Director General de Personal de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana, va comunicar al professor Batiste Malonda, director del Col·legi Públic El Castell d'Almoines, l'obertura d'un expedient disciplinari per no establir en la seva totalitat els serveis mínims durant la vaga que es va celebrar el 29 de març del 2007.
Tot i haver transcorregut 15 mesos i estar aprovades les memòries escolars dels darrers dos cursos, s'obri un expedient al professor Malonda com a part de la denigrant escalada reaccionària que la Conselleria d'Educació porta contra el projecte del CEIP El Castell i la persona que el representa.
La comunitat educativa del CEIP El Castell d’Almoines ha rebut diversos premis i el reconeixement d’un projecte i un treball pedagògic, al capdavant del qual està el que fins fa poc n’era el seu director, Batiste Malonda. Els professionals de l’ensenyament, junt amb els pares, mares i alumnes, han reconegut i defensat aquest projecte, considerat un dels millors exemples de la Renovació Pedagògica i de la construcció de l'Escola Pública Valenciana.
Cal recordar que l’esmentat col·legi d'Almoines va ser un dels primers centres educatius a aplicar l'ensenyament en valencià, i la seva trajectòria ha estat reconeguda, entre d’altres, per mitjà de premis tan pretigiosos com el Baldiri Rexach, el Premi Melchor Botella a la Renovació Pedagògica, i la Creu de Sant Jordi que concedeix la Generalitat de Catalunya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ei, informeu-se bé, perquè el PP, va votar en contra de la moció i això està a l´acta. Comte què encara què siguen "amics" són el PP!

ARC IRIS SIMAT ha dit...

Té raó el del comentari anterior. Ja està corregit. Demanem disculpes.

Anònim ha dit...

Sembla que l'autor/a del primer comentari us ha enganyat. El PP es va abstendre.