dijous, 10 de juliol del 2008

EU ABANDONARÀ EL GOVERN DE BENIFAIRÓ

El Bloc i el PP de Benifairó quedaran en minoria al govern municipal a causa de l'eixida del regidor d'EU, Antoni Vercher, que es deslliga així del Bloc en resposta a l'expulsió de la diputada Glòria Marcos del Grup Parlamentari Compromís. Finalment la resposta d'EU de Benifairó serà l'abandó del govern municipal, i està descartada de moment una moció de censura amb el PSPV per a desallotjar al Bloc de l'alcaldia.
Tot i això, la situació en la que quedaran els tres regidors del Bloc i l'únic representant del PP al capdavant del govern local es complicada. D'entrada, l'oposició del PSPV i d'EU tindrà la majoria, el govern no podrà prendre decisions en solitari, i només tindrà com a marge de maniobra les atribucios de l'alcalde. Se les hauran de vore, doncs, per a tirar endavant pressupostos i altres projectes. La situació és pràcticament d'ingobernabilitat, i allò més recomanable, en opinió d'Arc Iris, és que l'alcalde del Bloc, Jesús Ferrando, presentara la dimissió i obligara a efectuar una votació per a l'elecció del nou alcalde, amb la qual cosa posaria en una situació compromesa a l'únic regidor d'EU, que tampoc vol un alcalde del PSOE. Només una abstenció d'Antoni Vercher col.locaria al PSOE a l'alcaldia, i sembla que això tampoc ho desitja EU a Benifairó. Per tant, després d'una dimissió de l'alcalde del Bloc, EU no tindria més remei que triar entre un nou alcalde del Bloc, o un del PSOE, perquè l'abstenció equivaldria a donar l'alcaldia al PSOE.
En qualsevol cas, estem davant la primera conseqüència a l'àmbit municipal del conflicte que viuen EU i el Bloc a les Corts Valencianes, una situació que de segur s'estendrà allà on EU puga minvar les responsabilitats de govern del Bloc als municipis.
A Simat no es dóna el cas perquè, afortunadament per als simaters, el Bloc no té cap responsabilitat de govern, excepte la gestió de la zona del Pla de Corrals, delegada en el regidor del Bloc Juli Ibáñez, encara que si el Bloc perd l'alcaldia de Benifairó, les conseqüències per a Simat seran inevitables. De fet, el Bloc de Simat ha pres com excusa que el PP de Benifairó recolza a l'alcalde del Bloc per a barrar una possible moció de censura a Simat. Amb la qual cosa, si desapareix l'alcaldia del Bloc a Benifairó, desapareix l'excusa del Bloc de Simat, i aleshores pot deixar de posar objeccions a una moció de censura contra el PP.
Tot un laberint difícil d'entendre per a dos pobles tan menuts.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Menuda empanadilla mental porteu vosaltres, els de Simat.
Ara resulta que el govern de Benifairó és el Bloc i el PP. Però no era Bloc, EU i PP? O no hi havia cap pacte?
Per què no s'incloeu amb la responsabilitat de govern?
A mi la història em sembla la rabieta d'un xiquet per un tema que de bon tros ni afecta Benifairó.
A tot això que diu el meu veí Toni? Esperem isca dient-nos clar les coses.

Anònim ha dit...

Estic fart de llegir tonteries sobre el pacte de Simat i si afecta al de Benifairó.
Em sembla tot el comentari ganes de pixar fora de test.
La ingovernabilitat de Benifairó? Jo puc assegurat-te que hi ha un pacte PSOE i Bloc si s'ho deixa el Partit Comunista i per tant no perilla l'alcaldia.
Veus com també podem dir tonteries els altres.

Anònim ha dit...

Empanadilla no existeix en valencià, benifaironero. A vore si almenys aprenem a escriure.

Anònim ha dit...

El teu veí Toni s'ha embarcat amb mals companys de viatge. Mira el que li han fet a EU a les Corts. El Bloc no mereix estar a les Corts ni governar a Benifairó. I ara que Agustinet ja no hi és, és l'hora de refer la cosa.

Anònim ha dit...

Bona vesprada a tothom. No sabia ni de l'existència d'aquest blog, però hui, diumenge amb una bona ressaca, m'acaben d'informar d'aquest assumpte, del qual no tenia ni la més mínima idea. Aquesta mini-crisi dins de la gran hecatombe de la Traïció (mai va merèixer el nom de "Compromís") es veia venir de molt lluny. Molts simpatitzants i afiliats d'EU ja deien que "eixos d'Esquerra i País ens la pegaran arran de mànec...". El que va ocórrer a les Corts pocs mesos després del fatídic 27-M (no oblidem que el PP va guanyar per majoria “absolutíssima”) va ser el circ més repugnant que he pogut veure en la política valenciana (Ja sé que Canal Bou no ens informa massa, però a les tantes de la nit a Punt2 sortia alguna cosa...). Segur que algú dirà que se n'han vist de més grosses, però l'electorat, que com jo, vam donar el nostre primer vot a aquesta precipitada i “rara” formació, vam maleir i prometre que ja mai donaríem el nostre xicotet gra d'arena a formacions com el BLOC o Esquerra Unida. No sóc persona de partits (sóc de Benifairó i de veritat us dic que no em lleva la son que governe el BLOC, el PSPV o EU... no és des d'aquest menut poble d'on ixen pressupostos per a sanitat, infrastructures, projectes de construcció d'escoles, instituts, hospitals, visites del NaziPapa, “americans cups” o “circuitos”), tal vegada per la meua joventut, ignorància o innocència encara crec en la bondat i l'honradesa de l'home/dona i pensava que tots-es els valencians-es ens uníem aquell 27 de maig amb el propòsit de fer fora el PP (“Adéu PP” que proclamava el Bloc als mil vents). Però, malauradament, més tard, vaig descobrir que aquesta bondat i honradesa s'havia convertit en una estúpida guerra de poltrones, d'euros i de venjances personals. Aquells a qui EU havia estés la mà (les dos pijes, guapes i estupendes d’EiP i la gentola cegada del Bloc) s'havien convertit en els botxins de l'únic partit d'esquerres existent a les Corts Blavencianes.
Després, d’aquesta llarga i avorrida història política- personal, pense que no seria res estrany ni descabellat que EU de Benifairó deixara de formar part del govern, l’objectiu del qual era deixar fora a Agustí Pasqual (per tota la trajectòria en la Fundació), ja que el BLOC a nivell de País no s’ha guanyat el recolzament per part d’aquest partit, a més ha intentat enfonsar-lo com s’ha pogut veure a les Corts. Així que, EU de Benifairó serà lliure de fer el que crega convenient, però només per dignitat i respecte als seus companys de partit (açò és simplement una opinió personal) haurien de deixar de formar part d’aquest govern. De segur que els seus electors no la castigaran per això, ja que no és necessari formar part d’aquest govern per fer polítiques d’esquerres.

Salut i República!

P.D: Bon viatge Dani!