divendres, 25 de juliol del 2008

NOTA INFORMATIVA D'EU-ARC IRIS DAVANT LA MOCIÓ DE CENSURA

Davant la moció de censura presentada pels partits polítics PSOE, Bloc Nacionalista Valencià i Esquerra Republicana del País Valencià en l’Ajuntament de Simat, el col·lectiu local d’EUPV, juntament amb Arc Iris i Nacionalistes d’Esquerres, fa les següents manifestacions:

1. Els partits firmants de la moció de censura no han convidat ni han informat en cap moment a EU-ARC IRIS de la seua iniciativa, mostrant així una desconsideració i una falta de respecte a una formació que ha donat suport a l’estabilitat de governs d'esquerres en la localitat durant molts anys i ha ofert al Bloc dues vegades l’alcaldia en l’anterior legislatura.
2. Sí que és veritat que hi ha hagut contactes per estudiar una possible moció de censura, però ni el PSOE, i encara menys el Bloc, han consentit una negociació entre iguals, sinó que han volgut imposar-nos una decisió innegociable: repartir-se l’alcaldia entre ells.
3. En novembre del 2007, i febrer i maig del 2008, EU-ARC IRIS va fer públics sengles escrits en que formulava diversos punts de debat i negociació per a la configuració d’un govern municipal d’esquerres. L’últim d’aquests escrits era un decàleg (entrda anterior) en què ens comprometíem a donar suport a un candidat de la llista més votada (PSOE) fins al final de la legislatura. No n’hem tingut cap resposta.
4. Nosaltres considerem que el govern d’esquerres haguera d’haver eixit de les converses i negociacions que es van portar a terme al mes de juny del 2007. Però el PSOE i el Bloc es van entossudir amb el tema de l’alcaldia i no van donar-nos cap opció de negociació.
5. Ens ha estranyat el paper d’Esquerra Republicana. Pensem sincerament que Esquerra Republicana ha regalat l'alcaldia, que s’han equivocat, i que es veuran atrapats entre dues organitzacions de polítiques incompatibles amb les que practica eixe partit.
6. No és suficient apel·lar a la necessitat de fer un govern d'esquerres per justificar una moció de censura improvisada. Calen raons de pes i garantir polítiques vertaderament d'esquerres, i no “governs de progrés” que només busquen “repartir-se el pastís” o adquirir “parcel·les de poder”.
7. PSOE i Bloc han impedit que la presidència de la Mancomunitat de la Valldigna siga presidida per un regidor d’esquerres (i en concret, d’EU), tot i tenir majoria absoluta, i van facilitar que l'ocupe el candidat del PP. Ara, exigim que siguen coherents i que presenten una moció de censura contra el president de la Mancomunitat de la Valldigna.
8. Finalment, EU-ARC IRIS desitja el major èxit en la gestió del nou equip de govern que surta d’aquesta moció de censura, i anuncia que seguirà treballant amb humilitat, responsabilitat i honestedat, des de la consciència crítica de l’esquerra, a favor del benestar dels veïns i les veines de Simat, sobretot dels més senzills i de menors recursos econòmics, i brinda la seua col·laboració als nous gestors municipals en tot allò que siga aplicar polítiques socials, estimular la inversió local per a crear-hi més llocs de treball i arribar a la plena ocupació dels simaters i les simatres, així com fomentar la convivència democràtica, la participació, la transparència en la gestió municipal i el desenvolupament sostenible de Simat.
Simat de la Valldigna, 25 de juliol del 2008.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Les vostres incoherències (fetes públiques per vosaltres directament)

1.El lermisme, desafortunadament ben arrelat a la Safor, és un llast per al PSPV, és el PSPV obscur, el de la conspiració, el de la purga. Per tant, Arc Iris no tindrà relacions polítiques ni institucionals amb el PSPV ni de Simat ni de cap altra banda, mentre aquest partit no es desfaça dels protagonistes d'aquesta etapa nefasta del socialisme valencià.

2. Arc Iris proposa als dos partits d'esquerra que participen amb negociacions amb el Bloc una prova del cotó-en-pèl: Que oferisquen l'alcaldia al Bloc els tres anys que resten de mandat i comprovaran com, tot i així, el Bloc busca alguna altra excusa per a negar-se.(!!!)I ara què en digueu?

I ACÍ TENIU LA VOSTRA PROVA DELATORA FINAL.
3. Arc Iris no participarà en cap més reunió per negociar mocions de censura. El nostre regidor tampoc és impresindible. Entre el PSOE, Bloc i ERPV sumen sis regidors, majoria absoluta, i per tant poden portar endavant una moció de censura sense EU-Arc Iris. Ara bé, si aixina i tot són incapaços d'arribar a cap acord, la responsabilitat serà exclusivament d'ells. EU-Arc Iris només acudirà a noves reunions si són públiques, i obertes al públic en general amb difusió prèvia. No tolerarem més secretismes.

Feu política d´una vegada ja!

Anònim ha dit...

DIMISSIONS JA!
sols cal llegir esta web per saber perque ni tant sols vos han convidat, cadascu val el que es fa valdre.
Llista renovada per la pròxima legislatura!

Anònim ha dit...

Jo crec que si algú fa politica, son els d'Arc Iris.
Els demes, fins ara, porten més d'un any repartint-se poder i càrrecs.
Això si que és política!!!

Anònim ha dit...

Millor i mes documentat no ho haguera pogut fer jo,felicitats al comentari anterior.Ara a vore con expliqueu als vostres votants i a la gent del poble com els "abanderats"de l'esquerra al Pais no forma part del pacte per Simat.